Justin Timberlake the 20/20 experience world tour

30.04.2014
Gisteravond was ik voor het eerst sinds hele lange tijd aanwezig bij een concert en niet zo maar een concert, maar het concert van Justin Timberlake. Het Ziggo Dome werd op zijn kop gezet door een verpletterende performance van mister Timberlake die zowel oude als nieuwe nummers ten gehore bracht. 
Begin oktober las ik over het concert van Justin Timberlake dat de volgende dag in de voorverkoop zou gaan. Leuk dacht ik, maar met wie zou ik daar in godsnaam heen moeten gaan?  Het is een beetje de story of my life qua muziek, meestal wordt mijn muzieksmaak door mensen om mij heen nou niet echt gewaardeerd. Des te groter de verassing dan ook was dat mijn vriend de volgende dag een berichtje stuurde met de vraag of ik mee wilde naar het Justin Timberlake concert. Twijfelen was er niet bij en binnen een uur hadden we tickets voor vrijdag 18 april in het Gelderdome. 

Niet veel later bleek er een extra concert in de Ziggo Dome te komen en dat deed ons wel een beetje balen. Niet alleen is het Ziggo Dome veel dichter bij, ook is de akoestiek in de zaal een stuk beter. Blijkbaar waren we niet de enige en dus kregen we in Maart een mailtje dat we de mogelijkheid hadden de kaartjes om te ruilen en dat deden we dus ook. Het weekend Arnhem werd een weekend Praag en zo gingen we dus gisteren naar de Ziggo Dome. 

Mijn vriend, die een dag vrij had, kwam mij ophalen op mijn werk waarna we eerst even dineerde en bij de Burger King een ijsje scoorde. Daarna gingen we naar binnen en zochten we een mooi plekje in de zaal. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen en alleen al de opkomst van mister Timberlake maakte het allemaal waar. 

Justin bracht niet alleen de hoogte punten van zijn laatste cd’s [Zijn cd 20/20 heeft 2 delen] ten gehoren maar ook oude nummers als Cry me a River, Rock your Body en Señorita kwamen langs. Waar veel artiesten live nogal tegen vallen wist Justin zijn dans moves en zangkunsten moeiteloos te combineren, hier en daar ondersteund door zijn achtergrond koor. Niet alleen entertainde Justin ons met zijn zangkunsten en dans moves, ook mochten wij genieten van een prachtig piano spel en zijn veilloze gitaarbeheersing. 

Het optreden werd onderbroken door een korte pauze, voor mij welkom om zo na al het mee zingen even wat te drinken te halen om zo mijn droge keel weer iets te verzachten. Na 10 minuten ging de show verder en hadden wij inmiddels een nog betere positie middel in de zaal ingenomen. De show ging verder en het tweede deel was wellicht nog verpletterender dan het eerste deel. Ook de mensen achter in de zaal werden niet vergeten door Justin want met een rollend podium ging hij over het publiek naar de andere kant van de zaal. [Dit heb ik gefilmd en kun je zien op onderstaand filmpje] De zaal ging helemaal los en ik heb ook vrijwel geen moment tijdens het concert stil gestaan. 

Het was bizar om te zien hoe goed Justin live is en hoe goed ook zijn band, achtergrond koor en dansers waren. Ze gaven werkelijk een spetterende show waar ik nog steeds een beetje stil van ben. Het was een geweldige show die al mijn verwachtingen dubbel en dwars heeft overtroffen.

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.