Marathon Playlist

09.04.2014
Nog 5 dagen tot ik de marathon ga lopen. Mijn verwachting is rond de 4:30 uur er over te doen en daar heb ik o.a. muziek, de juiste muziek, bij nodig. Momenteel ben ik dus de ultieme playlist aan het opstellen. 
Tijdens het lopen vind ik muziek heel belangrijk, in het begin van de wedstrijd heb ik hem meestal nog niet aan, omdat de eerste kilometer er doorgaans genoeg muziek is. Daarna ben je aangewezen op jezelf en moet je, je eigen ritme en tempo vinden. Muziek is voor mij het ideale middel om dat ritme te vinden en om mezelf te focussen. Het is dan ook om die reden dat ik heel kieskeurig ben in het toevoegen van liedjes in mijn playlist, ze moeten namelijk iets bijdragen. Ik moet er blij van worden, ik moet er een herinnering aan hebben of ik moet het een goed nummer vinden. Komen nummers door die keuring dan is daar natuurlijk ook nog de test of ze wel lekker lopen, een mooie ballad is prachtig en er kunnen wel 100 mooie herinneringen aan kleven, als hij niet het juiste ritme heeft dan komt hij niet door de keuring.

Het samenstellen van een playlist met 4,5 uur muziek is dus een hels karwei, ik speur Spotify af, download tientallen cd’s en heb zelfs mijn cd collectie afgestoft. Resultaat is dat er naast nummers uit de huidige top 40 er ook 2 nummers van Linda, Roos en Jessica de playlist hebben gehaald. Gewoon omdat ik me nog kan herinneren dat ik in de tuin met vriendinnetjes op de nummers stond te dansen, het zelfde geldt voor de Spice Girls. Het is dus een mooi afwisselend lijstje geworden tot zover, al is deze nog lang niet af. Omdat ik mijn playlist via Itunes heb gemaakt en niet alle muziek op spotify te vinden is kan ik de playlist helaas niet delen… Maar als ikw at meer tijd heb na de marathon zal ik dat alsnog proberen te doen. 

Naast de muziek zijn daar natuurlijk ook nog de aanmoedigingen die ik er tussendoor monteer, ook daar moet je goed bij nadenken, wie wil je wanneer horen en welke aanmoedigingen werken oppeppender dan de ander? Ik heb er inmiddels een stuk of 20 dus ik ben goed voorzien, maar het zijn er nooit genoeg dus mocht je zin hebben 15 seconde me naar de finish te gillen voel je dan vrij je aanmoediging te sturen naar stacey@legally-brunette.nl.

Hebben jullie nog tips voor leuke nummers die ik in mijn playlist kan stoppen? Wat is jouw favoriete nummer tijdens het hardlopen? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.