Mijn keuken hulpjes

02.04.2014
Onlangs kreeg ik een aantal keren de vraag welke apparaten ik allemaal in de keuken gebruik om te mixen, blenden en persen. Daarom vond ik het tijd voor een artikel over mijn 2 grote liefdes. Mijn multifunctionele keukenmachine en sap pers. Ze staan prominent geplaatst in de keuken, niet alleen omdat ze bijna dagelijks worden gebruikt, ze mogen ook nog eens gezien worden. 
Toen ik vorig jaar op zoek ging naar een keukenmachine wilde ik een apparaat hebben waar ik alles mee zou kunnen doen. Je kunt namelijk wel voor iedere functie een ander apparaat kopen, maar dat neemt alleen maar heel veel ruimte in beslag en is denk ik uiteindelijk ook een stuk duurder. Een sap pers stond al tijden op mijn lijstje maar omdat je nu eenmaal niet alles tegelijk kunt kopen werd deze even op de lange baan geschoven tot via mijn schoonouders een sap pares kreeg van de oom en tante van mijn vriend, helemaal nieuw en echt een topper! 
BOSCH MUM54230

Deze keukenmachine heb ik in juni gekocht en is een echte alleskunner. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien kun je hem als foodprocessor gebruiken, als citruspers, als blender en als mixer. De verschillende snijbladen en gardes om te mixen en kloppen zijn geleverd in een handig tasje waardoor je alle accessoires bij elkaar hebt. Het is natuurlijk wel een groot apparaat maar doordat hij zo veel verschillende functies heeft neemt hij uiteindelijk minder ruimte in beslag dan als je al deze apparaten apart zou kopen en wees eerlijk hij ziet er ook nog eens heel mooi uit! 

In juni heb ik de machine gekocht bij Bestsellers.eu, destijds was de machine daar het goedkoopst en daarbij werd hij al de volgende dag geleverd. Inclusief verzending heb ik 215 euro betaald voor deze machine. Je hebt ook andere, simpelere of juist proffesionelere versies van deze machine en ze zijn vrijwel overal te koop. Zo zag ik hem laatst bij de MediaMarkt, Saturn, Bol.com en Coolblue. 

Solis Juice Fountain Pro

Deze sapcentrifuge heb ik gekregen via mijn schoonouders. Ik wilde al heel lang een sap pers maar vond het zo onwijs duur dat ik de aankoop op de lange baan had geschoven en prioriteit gaf aan het kopen van een keukenmachine en nieuwe pannen. Sinds ik de pers heb wordt hij een paar keer per week gebruikt, al is het maar om zelf appelsap mee te maken of komkommer sap mee te maken en in te vriezen als ijsblokjes. 

In het begin vond ik het schoonmaken van de pers nog veel werk maar langzamerhand begin ik er wel handig in te worden. Om het mezelf iets makkelijker te maken heb ik hele kleine afvalzakjes gekocht die heel makkelijk in het pulp bakje past, zo kun je het uitgescheiden pulp dus heel makkelijk weggooien zonder het bakje schoon te hoeven maken! 

Deze sapcentrifuge is te koop voor 339,00 euro bij o.a. Bol.com en Fonq. 

Gebruiken jullie een keukenmachine of sapjuicer in de keuken, heb je allemaal aparte apparaten of doe je het allemaal met de hand? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.