My life after the marathon

18.04.2014
Gedurende 4 maanden was ik intensief aan het trainen met maar 1 doel ‘de marathon’. De marathon ligt al weer enkele dagen achter me en dus is het tijd om verder te kijken. 
De laatste weken voor de marathon begon het hardlopen me een beetje tegen te staan, ik had er niet meer zo veel zin in en was er eigenlijk wel klaar mee. Was de marathon maar voorbij dan ben ik er vanaf dacht ik maar al te vaak. Ik had me al verdiept in nieuwe sportschool abonnementen en wilde me op hele andere dingen gaan focussen dan op het hardlopen. En ooit nog een marathon lopen, hell no, dat zag ik echt niet zitten. 

Zoals je waarschijnlijk al een beetje leest in de toon van het bovenstaande is dit alles heel anders nu. Afgelopen maandag kriebelde het alweer om te gaan hardlopen, het enige dat mij hiervan weerhield was de dosis spierpijn die ik had. Maandag heb ik er zeker 5 minuten over gedaan om uit bed te komen en ik heb meerdere malen in een deuk gelegen om mezelf als ik weer eens strompelend van mijn bed naar de keuken liep voor een kopje thee. De trap af lopen was alleen achteruit mogelijk en met fietsen viel ik nog niet niet om zo langzaam als dat ik viel. Dinsdag ging het al een stuk beter en gisteren fietste ik al weer 45 minuten naar kantoor en woensdag kon ik mezelf nog net beheersen om niet te gaan lopen maar zaten de hardloop kriebels door mijn hele lichaam. 

Mijn hardloopschoenen hoeven dus niet op marktplaats, sterker nog ik denk dat ik nu fanatieker ben dan voorheen. De marathon was geweldig en dit wil ik nog een paar keer mee maken! Ja je leest het goed, ik wil nog wel een paar marathons gaan lopen, welke en wanneer, dat weet ik nog niet, maar dat ze er gaan komen weet ik zeker! 

Voorlopig ga ik eerst maar even rustig herstellen en zaterdag mag ik eindelijk rustig een halfuurtje gaan lopen volgens het schema van Rob, nog 2 weken ben ik gezegend met een schema van hem, daarna moet ik het weer op eigen kracht gaan doen. 

Mijn eerste wedstrijd? Leiden! Ik twijfel alleen nog of ik de halve ga lopen of de 10, dus ik wacht even af hoe ik verder herstel. Maar een wedstrijd in mijn studentenstad wil ik hoe dank ook niet voorbij laten gaan. 

Wat is jullie volgende sportieve doel? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.