Recept: Green Goddess Soep

03.04.2014
Toen ik onlangs op mijn werk vertelde dat ik graag een lekker en verrassend soepje wilde proberen kreeg ik een recept voor de Green Goddess soep. Heel groen, heel gezond, maar ook nog eens heel makkelijk en lekker als ik mijn collega mocht geloven.

Een groene smoothie kan ik best handelen maar toen ik het eindresultaat van deze soep zag schrok ik toch wel een beetje, hij is namelijk wel heel erg groen. Enigszins sceptisch nam ik een hap en was ik positief verbaasd door de smaak, want naast groen is het ook echt heerlijk en snap ik dus ook de naam van het recept. Je zult jezelf dus wellicht even over de drempel van de eerste hap heen moeten zetten, maar geloof me dat is het meer dan waard!Wat heb je nodig om de soep te maken voor 2 kopjes:

 • 1 1/2 eetlepel kokosolie [indien je dit niet hebt kun je ook olijfolie gebruiken]
 • 1 ui
 • zeezout
 • 1 grote teen knoflook
 • 1 theelepel maizena
 • 1 courgette
 • 0,5 liter groente bouillon
 • 150 gram verse spinazie
 • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
 • versgemalen zwarte peper

Hoe maak je hem?

 1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de grof gesneden uien.
 2. Voeg na een minuutje de knoflook toe
 3. Als de knoflook glazig is kunnen de blokjes aardappel en courgette er doorheen
 4. Na een minuut de aardappels en courgette te hebben aangebakken giet je de bouillon er bij en breng de soep aan de kook. Zorg dat de aardappelen zacht zijn, maar niet te zacht.
 5. Voeg in 2 etappes de spinazie toe
 6. Na de spinazie voeg je snel de peterselie toe, wacht je hier te lang mee wordt de spinazie slijmerig en dat wil je niet.
 7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep
 8. Breng [eventueel] op smaak met wat zout en peper

Zelf at ik er nog 1 [glutenvrij] bruin pistolet bij met avocado en kalkoen, je kunt er voor kiezen de maizena te vervangen door een aardappel, dit maakt de soep voedzamer, helaas kon ik geen losse aardappelen kopen dus vandaar mijn maizena verhaal, maar met aardappel vult de soep dus meer.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.