Recept: Room Pasta met kip en Ham

09.04.2014
De komende week staat in het teken van koolhydraat stapelen en dan zijn nieuwe pasta recepten natuurlijk meer dan welkom. Onlangs probeerde ik weer eens iets nieuws, room pasta met kip en ham een heerlijke frisse pasta die het proberen waard is. 
Als ik pasta eet in de dagen voor een wedstrijd dan is het of Pasta Pesto of Spaghetti. Mijn vriend en ik hebben door de loop der tijd inmiddels de twee gerechten telkens zo aangepast dat ze nu perfect zijn. Hoog tijd dus voor weer eens iets nieuws en dat werd deze roompasta.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram pasta [ik gebruik glutenvrije penne te koop bij o.a. Jumbo en Dirk]
  • Circa 100 gram Slagers achterham
  • 175/200 gram kipfilet
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 doosje kastanje champignons a 200 gram
  • 4 tros tomaten
  • 1 bakje crème fraîche a 200 gram

Extra ter garnering:

  • Geraspte Parmezaanse Kaas
  • Bieslook
  • Fijngehakte platte peterselie

Hoe het te bereiden is:

  1. Zet water op het vuur voor de pasta [Het is een mythe dat je er olijfolie bij zou moeten doen, een echte italiaan zal dit namelijk nooit doen aangezien dit er voor zorgt dat de saus van de pasta valt] Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. 
  2. Snij de ui klein
  3. Verwarm een pan met olijfolie en fruit de uitjes.
  4. Snij de kip in kleine blokjes of reepjes
  5. Voeg de kip toe aan de uitjes
  6. Snij de Paprika, Courgette, Champignons en tomaten in kleine blokjes
  7. Voeg de groente toe aan de kip zodra deze gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft. 
  8. Voeg 2 geperste teentjes knoflook toe aan de groente
  9. Voeg de crème fraîche toe aan de groente en kip
  10. Snij de ham in dunne reepjes
  11. Voeg toe aan het mengsel
  12. Maak op smaak met zout en peper
  13. Eetsmakelijk! 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter