Throwback Thursday: My first run

04.04.2014
Zondag 6 december 2009, de dag van mijn eerste [en ook heel lang enige] hardloopwedstrijd. Na het volgen van een start to run cursus in het Amsterdamse bos deed ik mee aan de Olympisch Stadion loop. 
4 jaar en 4 maanden geleden liep ik met moeite een 10 km in een tijd van 1:05:23. Nu loop ik over een dag of 10 geen 10 kilometer maar 42 kilometer. Op zich zou dat niet zo gek zijn als ik in de tussentijd altijd was blijven lopen, maar dat was niet het geval. 

Na een zomer in Frankrijk te hebben gewerkt kwam ik thuis met het plan het hardlopen iets serieuzer aan te gaan pakken. Mijn moeder zat inmiddels bij een hardloopgroepje en toen er een vervolg cursus kwam na haar start to run besloot ik me daarbij aan te sluiten. Ik besloot mijn goedkope gympen in te ruilen voor Nike hardloopschoenen, kocht een outfit bij de decatlon en schafte zelfs een Nike horloge aan en begon met trainen. Het einddoel van de trainingen zou de 5 kilometer bij de Olympisch stadion loop zijn. Ik trainde keurig en ging zelfs voor college hardlopen langs de Amstel. Tot die ene keer dat mijn Nike horloge het niet helemaal goed deed, hoe lang en ver ik ook liep er kwamen amper meters bij, laat staan kilometers. Toen ik iets meer dan een uur had gelopen besloot ik toch maar huiswaarts te keren. Eenmaal thuis liet ik het er niet bij zitten en besloot ik mijn route opnieuw te berekenen via de afstandmeten website. Wat bleek? Ik had 11 kilometer gelopen! Dat wetende besloot ik me op te geven voor de 10 kilometer in plaats van de 5 kilometer.

De wedstrijd zelf viel me echter vies tegen, niet alleen regende het, eenmaal in het stadion kreeg ik verschrikkelijke kramp in mijn benen. Ik kon nog amper lopen maar kwam uiteindelijk in 1:05 over de finish. Het jammere is dat er bij deze wedstrijd geen medailles werden gegeven en dat ik van mijn eerste wedstrijd dus geen medaille heb. Waarschijnlijk heb ik door dit trauma de regel voor mezelf alleen nog maar mee te doen aan wedstrijden waar je een medaille bij krijgt.

Wat was jouw eerste hardloopwedstrijd? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.