Travel to: Praag #1

23.04.2014
Afgelopen vrijdag vertrok ik naar Praag voor een lang weekend genieten. Praag, de hoofdstad van Tsjechie staat bekend om zijn prachtige oude binnestad waarvan een groot deel op de Unesco wereld erfgoed lijst is geplaatst. 
Vrijdag morgen vertrok ik samen met mijn vriend vanaf Schiphol naar de Tsjechische hoofdstad. We hadden een mooi hotel geboekt net buiten het centrum dat pal naast de metro lag waardoor het centrum binnen 5 minuten bereikbaar was. Na een middagje relaxen zijn we vrijdag avond de stad in gegaan om het centrum te verkennen en een hapje te gaan eten. Wat direct op valt in Praag is de allure die de stad uitstraalt door de mooie architectuur. Het centrum is groots opgezet en heeft daadwerkelijk internationale allure, niet alleen door de prachtige gebouwen maar ook alle grote internationale winkels zijn er te vinden van de Zara tot aan Chanel. Naast alle pracht en praal is Praag ook de trotse eigenaar van het op nummer 2 geplaatste gebouw op de lijst van meest lelijke gebouwen ter wereld. 

Zaterdag verkende we de oude stad, beklommen we een kerktoren, liepen we over de Karelsbrug, bezochten het gouden straatje en liepen we een heuvel op de Burcht te bekijken. We lieten ons leiden door de verschillende routes die te vinden waren in het boekje 100% Praag dat ik voor de gelegenheid mocht lenen van een collega en dat een ware aanrader is voor iedereen die Praag gaat bezoeken. 

Bekijk hieronder de foto’s van wat we zaterdag allemaal deden en bezochten. 

Zaterdag liepen we de blaren op onze voeten en sloten we af met een heerlijk diner. De belangrijkste hoogtepunten bezochten we allemaal op zaterdag, maar we moesten natuurlijk nog iets bewaren voor de zondag. 

Meer over Praag en onze belevenissen aldaar volgt deze week. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.