Travel to: Praag #2

24.04.2014
Hoewel we zaterdag de baren op onze voeten liepen was er zondag nog voldoende te zien. We bezochten de Joodse wijk van Praag en genoten op diverse terrasjes van het heerlijke weer. 
De Joodse wijk van Praag is momenteel de hipste wijk van de stad. In deze wijk vind je de hipste tentjes en mooiste winkels. Maar buiten al deze nieuwe plekken en winkels heeft de Joodse wijk ook een rijke historie. Midden in de wijk kun je de oudste, nog reeds in gebruik zijnde, synagoge van Europa vinden. Maar naast deze synagoge zijn er nog een 3 tal synagoge’s te vinden in de wijk die allen nog in gebruik zijn. Ook vind je er een prachtig minimalistisch klooster waar ik wat mooie plaatjes heb kunnen schieten. 

Onderweg van de Joodse wijk terug naar het centrum liepen we door de P.C. Hooftstraat van Praag en ontdekte we een leuk tentje waar we hebben genoten van een heerlijke smoothie en een haverkoek. De rest van de dag hebben we Praag vooral bekeken vanaf een stoel op diverse terrasjes terwijl we aan het genieten waren van de zon. 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.