Vakantieliefdes: Lotte

04.04.2014
Stel je voor je bent op vakantie in Turkije en ligt lekker op het strand te genieten van het weer. Als je een drankje besteld maak je oogcontact met de ober en maakt je hart een sprongetje. Je wereld wordt op zijn kop gezet als de liefde wederzijds blijkt te zijn. Het is het verhaal van mijn vriendinnetje Lotte dat vanavond te zien is in het programma ‘Vakantieliefdes’ op Net5
Afgelopen zomer begreep ik uit berichtjes die ik vanuit Turkije ontving al een beetje dat Lotte verliefd was geworden, maar eenmaal thuis bleek het niet om zo maar een vakantie vriendje te gaan. 7 jaar geleden leerde ik Lotte kennen toen wij dezelfde opleiding volgde en de voorliefde van Lotte voor Turkije als vakantie land kende ik inmiddels dus wel. Maar eerlijk is eerlijk, ik was in het begin een beetje skeptisch of dit wel ware liefde was, je hoort immers de nodige horror verhalen, maar als ik Lotte dan weer zie stralen als ze over hem verteld zijn mijn twijfels al snel weg. 

Lotte is 24, afgelopen zomer afgestudeerd aan de opleiding Creatieve Drama therapie en doet momenteel de verkorte Pabo opleiding in Amsterdam. Vrijwel ieder jaar gaat ze samen met haar moeder op vakantie naar Turkije en afgelopen jaar ontmoette zij daar haar grote liefde Sakir tijdens de vakantie. Sakir is 25 en werkt als ober op het strand in Side. 

Inmiddels is het al weer 8 maanden geleden dat Lotte en Sakir elkaar vonden en in de tussentijd is Lotte in de herfst, met kerst en in februari bij hem op bezoek geweest.  

Kan Lotte met gemak zo naar Turkije om Sakir te ontmoeten, omgekeerd is dat een stuk lastiger. Iemand uit Turkije kan namelijk niet zo maar op vakantie naar Nederland. Voordat Sakir naar Nederland kan komen moet er namelijk iemand financieel garant kunnen staan iets wat natuurlijk heel lastig is nu Lotte nog volop aan het studeren is. Al het geld dat zij met haar bijbaantjes verdient gaat nu dus op aan vliegtickets naar Turkije. Afgelopen herfst en kerst ging zij al op bezoek bij Sakir en dankzij haar deelname aan het programma kon ze in februari wederom bij Sakir op bezoek. 

Met een lange afstandsrelatie kun je dus niet zo maar een avondje bij elkaar op de bank ploffen zoals ik dat zo graag doe met mijn vriend. Dagelijks hebben Lotte en Sakir dus contact via Whatsapp en Skype. Via Skype heeft ze zelfs onlangs de familie van Sakir leren kennen. Hoe Sakir leeft weet ze inmiddels dus wel, maar het zou natuurlijk ook heel fijn zijn om Sakir haar leven, vrienden en familie hier te kunnen 

Het verhaal van Lotte en haar ontmoeting met Sakir in februari,  is vanavond te zien om 21:30 uur op Net5, dus allemaal kijken! 

Hebben jullie wel eens een vakantie liefde gehad en hoe is dat afgelopen? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.