Zandvoort Circuit: Zon, zee, strand, hardlopers en ijsjes

01.04.2014
Gisteren werden er hoge snelheden behaald op het circuit van Zandvoort, dit keer geen ronkende motoren en snelle Porche’s, maar hardlopers, heel veel hardlopers. Met het prachtige weer en deze bijzondere locatie was het gisteren een ideale dag voor de Zandvoort Circuit Run. Een glimlach van oor tot oor zit nog steeds op mijn gezicht, het was super!
Gisteren vertrok ik naar Zandvoort met de trein alwaar ik mijn mede dreamteam leden weer zag en natuurlijk ook de redacteuren van Runner’s World. Na te hebben bijgepraat kwam daar Martin van New Balance die ons verwende met een kledingpakket en super gave tas. [Over mijn nieuwe New Balance items zal ik later deze week nog een artikel plaatsen.] Ik voel me echt net een goede atleet met al die gesponsorde items! 

Ook dreamteam trainer Rob veer was er en zou voor het eerst in 3 jaar weer een wedstrijd gaan lopen. Hij was er van overtuigd mij er uit te lopen hetgeen heel plausibel klinkt van een man met zijn naam, maar dat wilde ik natuurlijk niet laten gebeuren. Met de nodige hoogmoed zei ik dat het niet zou gebeuren.De streeftijd die ik in mijn hoofd had was 1:06 en dat zou gezien mijn pr op de 10 [51 minuten] moeten lukken zonder stuk te gaan. Helemaal vol uit lopen mocht immers niet meer zo vlak voor de marathon. 

De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het tijd om naar buiten te gaan, even te wennen aan de temperatuur en ons naar het startvak te begeven. Bij het startvak was ook mijn vriend die weer zo lief was om langs te komen. Vlak voor een wedstrijd zit mijn hoofd altijd vol met stress en door de gebeurtenissen bij de CPC loop was ik nu ook best een beetje onzeker. Mijn vriend is op dat soort momenten de enige die mij rustig kan maken door alles op zo een heerlijk mannelijke manier te relativeren. Eenmaal helemaal rustig met nog wat gezonde spanning ging ik naar het startvak, waar ik helaas niemand kon vinden. Ik zette mijn muziek en horloge in race modus en wachtte op het startschot.

Bam, het startsschot. Stac, rustig lopen, je zit in het tweede startvak met veel snelle lopers, trek je er niet aan op, loop je eigen race. Het was een zin die de eerste 3 kilometer door mijn hoofd bleef spoken. Ik liep mijn eerste kilometer net iets onder de 5 minuten, die eerste blijft gewoon altijd sneller dan de rest, maar het was niet 3:28 zoals de CPC. 

De rest van de race ging lekker en ik maakte me al snel niet veel zorgen meer om een te hoge snelheid. Het was warm, behoorlijk warm maar ik had er niet te veel last van gelukkig, het strand op komen was even zwaar, maar op het strand zelf ging het heerlijk. Het strand echter weer af was even zwaar, het zand was erg mul en de klim omhoog was stijl. Hoe hard ik ook probeerde te rennen ik was aan het zandhappen en raakte dood op. Ik besloot dus heel stevig door te wandelen en grote passen te maken om zo krachten te sparen en ik denk dat dit een verstandige keuze was. Je kunt wel perse willen rennen, maar als het je zo veel kracht kost kun je beter doorwandelen en die krachten later er nog uitpersen. Eenmaal van het strand was ik redelijk oververhit maar al snel was er gelukkig een drank post. 

Ik liep lekker, maar hé, Rob had ik nog niet voorbij zien komen, was ik dan daadwerkelijk sneller dan hij? Voor ik het wist was ik bij het NS station en wist ik dat het nog maar een kilometer was. Die laatste kilometer was heerlijk, geweldige bordjes stonden er langs het parcours met teksten als ‘Je bent een kanjer’ en dat gaf me kracht om er iets uit te persen. Ik keek op mijn horloge op 11,5 kilometer, ik liep 5:14! Ik deed mijn oortjes uit en liep op de finish af, langs de kant viel mijn oog op een knappe jongen die heel toevallig ook nog eens mijn vriend is en die heel trots stond te kijken. Op de klok zag ik 1:08:20 staan, er flitste door mijn hoofd dat daar zeker 2 minuten van af moesten worden getrokken voor mijn tijd en wow zou ik dan mijn streven van 1:06 hebben gehaald? Eenmaal over de finish zet ik mijn horloge stil en zie ik 1:05:46! Ik kan mijn geluk niet op en zie Jessica staan van de blog Eat.Run.Love. We hadden elkaar voor de start al even gezien en blijken precies de zelfde tijd te hebben gelopen! Voor onze blogs wilde we even een foto dus vroegen we iemand een foto te maken. Wat bleek deze meneer had tijdens de Dam tot Dam een heel stuk samen met mij gelopen, en me in de Runner’s World een paar maanden later herkend, hij wilde dus ook nog even samen op de foto. Zo zie je maar hoe klein het hardloopwereldje is! 

Ik liep rustig richting de medailles en wie was daar? Doordrenkt door zweet en met een rood hoofd was het Rob, die 2 minuten later dan ik was gefinisht! Snel liep ik naar de VIP ruimte waar Kwinten me met zijn camera op stond te wachten en ik mijn vriend kon knuffelen. 

1.   4:54
2.   5:11
3.   5:14
4.   5:16
5.   5:27
6.   5:35
7.    5:30
8.    6:19
9.    5:42
10.  5:23
11.  5:35
12.  5:14
Na de race spraken we na over de wedstrijd, de spanningen voor Rotterdam en de laatste 2 weken voor de marathon. Het was super geregeld in de ruimte waar ook allemaal broodjes stonden en waar we ons rustig konden omkleden. Mijn vriend en ik besloten even over het strand te lopen, heerlijk met blote voeten door het zand, een soort natuurlijke pedicure die ik wel nodig had. Op het terras van een strand tentje hebben we nog even kunnen genieten van de laatste zonnestralen voor de zon achter de wolken verdween en wij richting de ijssalon gingen. Tijdens het lopen had ik hem al gezien, ijssalon Lucca en ik moest en zou een ijsje halen. Het ijsje deed me goed en de lichte misselijkheid die ik ervoor nog voelde was al snel weg. We liepen een beetje door Zandvoort en streken uiteindelijk neer bij restaurant Neuf waar we lekker aten. Als voorgerecht had ik meloen met ham, mijn hoofdgerecht was kipsate en toe had ik een mousse wat witte chocolade met aardbeienijs en fruit, heerlijk! In de trein werd ik erg rozig en maakte ik nog even een foto van onze matching schoenen, mijn vriend met zwart witte Flyknit’s en ik met mijn nieuwe Nike Air Thea Max’s. 

Het was een heerlijke dag, het was lekker weer, het was gezellig en ik heb genoten! 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.