Amsterdam Marathon in actie voor de Nierstichting

02.05.2014
Het zal voor velen niet echt als een verrassing komen, maar het is waar, ik ga op zondag 19 oktober 2014 de marathon van Amsterdam lopen. Dit keer niet voor mezelf, maar voor de Nierstichting. 
De komende weken blijf ik mijn trainingen rustig voortzetten, maar na mijn vakantie zal ik toch echt weer aan de bak moeten. Hoewel ik natuurlijk graag mijn PR wil verbeteren is dat niet het grootste doel, ik ga de marathon namelijk lopen voor een goed doel, de Nierstichting. 

Waarom ik een tweede marathon wil gaan lopen behoeft waarschijnlijk niet zo veel uitleg, ik vond de eerste geweldig en wil het heel graag nog een keer doen, maar ditmaal in mijn eigen stad. Waarom ik het zo specifiek voor de Nierstichting wil gaan doen behoeft wel wat uitleg waarschijnlijk.

Sinds het bestaan van mijn blog hebben de oude trouwe lezers waarschijnlijk al een aantal keren artikelen van mij voorbij zien komen over orgaandonatie. Orgaandonatie is iets wat ik [helaas] al meerdere keren van dichtbij heb meegemaakt en dat binnen een maand nog een keer plaats zal vinden. Enerzijds is het iets heel moois omdat de mensen die ik ken door de nieren die zij hebben ontvangen een prachtig nieuw ‘tweede leven’ hebben gekregen, anderzijds was daar die nierziekte die de noodzaak veroorzaakte om een nier te ontvangen. 

Een nierziekte is niet een zeer commercieel sexy ziekte, mensen hebben er vaak geen beeld bij wat het is, wat de gevolgen zijn en wat ze zich er bij voor moeten stellen. Vertel iemand dat je kanker hebt en iedereen is vol medeleven en begrip. Heb je een nierziekte en werken je nieren nog maar voor een paar procent is er geen haan die er naar kraait. Ik snap het wel, je ziet het ook niet aan iemand en je hoort er vrij weinig over op tv. Toch kan een nierziekte zeer ingrijpende gevolgen hebben voor je leven, iets dat ik van heel dichtbij het meegemaakt.

Het is vandaag 1 mei, de verjaardag van mijn moeder. Mijn knappe, sterke moeder die over precies 27 dagen een nieuwe nier zal krijgen omdat haar eigen nieren haar in de steek hebben gelaten. Wat deze operatie heel bijzonder maakt is dat ze de nier zal ontvangen van een levende donor die werkelijk met hart en ziel van haar houdt en alles voor haar over heeft, haar man, mijn vader. Een nier doneren bij leven is niet zo maar iets, het is een loodzware operatie en het duurt zeker 6 maanden tot mijn vader weer volledig op de been zal zijn. 

Na de operatie zullen ze weer samen kunnen fietsen, samen kunnen wandelen, samen op vakantie kunnen gaan en zal mijn moeder weer normaal kunnen functioneren. Ze zal altijd medicatie moeten blijven slikken om er voor te zorgen dat de nier niet zal worden afgestoten, maar ze kan beginnen aan haar tweede leven, samen met mijn vader.

Ik denk dat jullie na het lezen van bovenstaande wel begrijpen waarom ik voor de Nierstichting geld op wil halen bij de Marathon. Niet iedereen is namelijk gezegd met een partner die een nier wil doneren of waarvan de nier geschikt is voor donatie. Daarom is het heel belangrijk dat het onderzoek dat nu wordt gedaan naar een draagbare kunstnier wordt doorgezet, zodat mensen in de toekomst niet jaren doodziek op een wachtlijst hoeven staan of zelfs zullen overlijden. 

Hoe ik geld wil gaan inzamelen, daar wil ik nog even goed over nadenken. Dus alle tips en ideeën zijn welkom!
De eerste ideeën zijn in ieder geval al aanwezig, maar ik heb er nog veel meer nodig! 

  • Advertentie ruimte verkopen op de blog voor de Nierstichting
  • Opbrengsten uit marktplaats verkoop
  • Geld ophalen door middel van reclame op een shirt te laten drukken die ik tijdens de marathon aan zal doen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.