DIY: Een Thee emmer

29.05.2014
Wat is er lekkerder dan een potje thee met verse kruiden? Voor een heerlijke kop thee met verse kruiden hoef je echter niet een hele tuin te hebben of naar een speciale thee zaak te gaan, je kunt heel gemakkelijk je eigen thee kruiden kweken. Deze thee emmer is niet alleen leuk voor in je eigen huis maar ook nog eens een heel leuk cadeau.

Picture

De Blog van vandaag is geschreven door Mario en Carlijn die samen de blog OUR TASTE hebben. Om de mensen achter hun blog en achter dit artikel te leren kennen een kleine introductie. 

Wij zijn Mario en Carlijn, Mario is chef kok in een restaurant en Carlijn werkt in de bediening. We houden ontzettend veel van eten, en wanneer we vrij zijn willen we zelf ook graag lekker eten en drinken en daarom begonnen we een blog, ourtaste.nl. We schrijven artikelen over recepten, hotspots(het liefst een beetje onontdekte hotspots als boerderijwinkels en delicatessezaakjes), restaurant reviews en nieuwtjes in de food wereld! Verder zijn we héél erg fan onze geliefde Achterhoek en de streekproducten die daarbij horen!


Omdat het in maart prachtig weer was, zaten we vaak in een nogal onontdekt theetuintje, Tuintje Thee Enzo, in Winterswijk. Daar zagen we dit super leuke cadeau idee voor elke thee lover, of gewoon om voor jezelf te maken!

Waar we het over hebben? De thee emmer! C kreeg hem voor haar verjaardag nadat ze haar moeder een vette hint had gegeven dat ze de emmer wel zag zitten. We kwamen erachter dat we dit nog nergens hadden gezien en we wilden dit idee dan ook heel graag met de wereld delen!

Wat je nodig hebt
–        Een emmer(voor buiten) met een dichte onderkant (kun je die niet vinden, zie dan de uitleg)
–        Potgrond
–        Munt
–        Citroenmelisse
–        Rozemarijn
(of natuurlijk andere kruiden die jij lekker vind in de thee!) Note: Neem kruiden die al volgroeid zijn, geen zaadjes!

Hoe maak je het: 
Neem de emmer, wanneer je er één hebt met een gaatje onderin, kun je wat vershoudfolie  of een stuk vuilniszak onderin de emmer doen, zodat er niets uit loopt of valt. Doe onderin een laag potgrond en zet de kruiden die jij lekker vind in de pot. Vul de pot af met potgrond en je bent al klaar!

Het onderhoud is zéér minimaal, elke dag een glaasje water en de kruiden blijven groen en blijven groeien! 

Zin in thee en en zijn de kruiden lang en groot genoeg? Knip dan wat af, spoel je af onder de koude kraan en doe het in je thee. 

Tip: Geef je  de pot cadeau? Pak ‘m dan in in doorzichtig folie en geef er een mooie pot honing bij van de plaatselijke imker!  

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.