Food: Koken voor klunzen

30.05.2014
Dat niet iedereen een keukenprinses is, is natuurlijk bekend. Maar je hoeft echt niet altijd een keukenprinses te zijn om toch een heerlijke makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Margriet schetst een zeer herkenbaar beeld voor iedere student of oud student in haar verhaal over koken voor klunzen. 

Picture

Over de gastblogger: Margriet, 24 jaar en bijna afgestudeerd rechten student aan de Universiteit van Maastricht. Geboren en getogen in Amsterdam en wil heel graag weer terug, maar dat is gelukkig bijna het geval! Niet alleen voor haar heel fijn, maar ook voor mij, Stacey, want ik kan niet wachten om eindelijk weer samen op een terrasje te zitten en bij te praten. 

Over een paar weken woon ik weer in mijn geboortestad Amsterdam en ben ik student af! Ik kijk er naar uit om dan eindelijk mijn eigen keuken te hebben en het niet meer te hoeven delen, maar toch neem ik jullie graag nog even mee naar mijn studentenmaaltijden. 


Het studentenleven begon bij mij in Leiden, waar ik als 18 jarig meisje geen idee had wat ik klaar moest maken. Amsterdam liet ik achter mij en Leiden was het begin van mijn studentenleven. Met 5 meisjes om je heen sta je dan een beetje onhandig in een studentenkeuken met bij elkaar geraapte “zooi” van je ouders… Tsja, wat eet je dan zoal als je ouders er niet meer zijn opeens? Aan het begin probeerde ik nog de simpele pasta’s van mijn moeder uit, vervolgens opende er een Julia’s aan het station en een Wok to Go, wat ik toch ook wel erg makkelijk vond. Elke week friet was ook weer iets teveel van het goede.. Helaas ga je dat als student wel voelen in je broekzak, dus besloot ik toch wat vaker in de keuken te staan. Mijn huisgenoten probeerden de raarste
(voor het boodschappen doen)     combinaties en ik besloot ook maar is een kookboek voor “klunzen” open te slaan. Al met al ben ik dus geen held in de keuken.

Mijn huisgenoten in Leiden hebben het al kunnen zien, maar ook na de verhuizing naar Maastricht heb ik een poging gewaagd. Inmiddels al wat ouder, maar helaas niet met veel meer ervaring. In Maastricht trof ik het met “hotello’s” (dit noemen ze mensen die op de Hotelschool studeren). De mooiste messensetten werden uit de kast getrokken, recepten van internet gehaald en ik werd aangewezen op het snijwerk. Maar.. daarbij kreeg ik ook een cursus snijden!

Naast het studeren en in combinatie met het lekkere weer besloten mijn huisgenoot en ik gister om toch er een lekkere maaltijd van te maken en al zeg ik het zelf, het was top! Na de bonus van de Albert Heijn bekeken te hebben besloten we in de middag alvast te gaan koken, omdat we hadden afgesproken om in de avond onze work-out in de sportschool te doen en ik tot 6 uur college zou hebben. We besloten van de kleine “left overs” van mijn huisgenoot en mij een maaltijd te bereiden. Couscous, groentenmix, pijnboompitten en een paprika (in de bonus!) met couscous en de groentenmix te vullen voor in de oven. Daarnaast besloten we om aubergine in de oven te doen met wat honing en olie. Een perfecte combinatie, gezond en erg makkelijk te bereiden. Zie hieronder het eindresultaat!

Zo zie je maar, met wat simpele dingen bereidt je toch nog snel een gezonde maaltijd!

Wat maken/maakten jullie zoal voor lekkers in jullie studententijd?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.