Home: Balkon Make-over

18.05.2014
Onlangs vertelde ik al over het feit dat het mij aan groene vingers ontbreekt. Toch stop ik niet met het doen van verwoede pogingen om ze te vinden. In een nieuwe poging tot groene vingers nam ik mijn balkon onder handen en blaasden ik het een nieuw leven in voor nog geen 20 euro! 
Goed, misschien is het woord balkon iets te veel eer voor mijn op de hoek geplaatste uitsteeksel waar nog geen stoel op past, maar beter iets dan niets. Met de voorpoten van een stoel op het balkon en mijn voeten door de reling is het in het zonnetje prima vertoeven. 

Echter zag het er al een tijdje wat deprimerend uit, een dode plant en verwaarloosde lege bakjes toonde nu niet echt de sfeer die ik wilde hebben op mijn balkon. Dus ging ik naar de Intratuin en AH om nieuwe planten in te slaan. Het enige wat kon blijven staan van de planten was het olijfboompje dat ik vorige jaar van mijn ouders had gekregen en dat wonderbaarlijk genoeg de winter hard overleefd en weer nieuwe uitlopers begon te vertonen. De struik margriet [grote plant met witte bloemen in rieten mand] is in de Bonus bij de AH en dankzij een mannelijke cassiere die blijkbaar wel van me was gecharmeerd kreeg ik boven op de bonus aanbieding ook nog eens 35% korting, jeeh! 

`volgende station was de Intratuin, vond ik het met mijn ouders altijd dodelijk saai om naar tuin planten te kijken, nu het voor mij zelf was had ik alle aandacht. Ik belde nog even met mijn moeder voor wat handige planten tips en koos uiteindelijk voor 2 lavendels, 2 blauwe madelieven en 6 lobelia’s. [Thanks to het bonnetje, anders had ik al die namen nooit onthouden].

En het eind resultaat mag er zijn, het ziet er weer vrolijk en gezellig uit en ik typ dit dan ook omringd door mijn nieuwe planten, in het zonnetje op het balkon. 

Hebben jullie een balkon of tuin waar jullie veel aan doen of zijn jullie groene vingers ook ver te zoeken? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.