My Muesli

08.05.2014
Al tijden wilde ik het een keer proberen, je eigen muesli samenstellen via de webshop van My Muesli. Waar je normaal een kant en klare zak koopt waar doorgaans veel te veel suiker in zit en waar ingrediënten inzitten die je eigenlijk net wat minder vindt stel je via My Muesli je eigen muesli samen. 
Onlangs zag ik op de blog van Marieke een artikel over My Museli, ik ken de het concept van My Muesli al maar las toch even het artikel. Hoewel ik al meerdere malen de webshop had bezocht was het immers nooit tot bestellen gekomen, maar het bleef iets wat ik nog steeds een keertje wilde doen. Toen ik las dat het een winactie was besloot ik dus maar te reageren, niet geschoten is immers altijd mis. 

Vorige week ontving ik een mailtje van Marieke dat ik de winnaar was van de My museli tegoedbon van 10 euro en ik besloot gelijk te gaan bestellen. Met een bon zijn alle barrières weg en dus ging ik los en kon ik gelijk een bestelling plaatsen.  

Na wat rondstruinen in de webshop besloot ik te gaan voor de volgende ingrediënten voor mijn muesli: Havervlokken, Chocovlokken, Cashewnoten, Amandelen, Hennepzaden, Aroniabessen, Pompoenpitten en Vlozaad. Op de chocolade na een hele gezonde combinatie, maar die paar stukjes chocolade maken me nu eenmaal verschrikkelijk blij en vrolijk, iets dat geen overbodige luxe is op de vroege morgen! 

Gisteren kwam mijn bestelling aan, binnen een kleine week na mijn bestelling. De muesli wordt geleverd in een grote koker met afsluitbare dop. De verpakking zorgt er voor dat de inhoud van de bus goed vers blijft. In mijn pakketje zaten tevens 2 proef verpakkingen van Alpro amandelmelk, nooit verkeerd natuurlijk en altijd welkom. 

Nieuwsgierig als ik ben besloot ik gelijk te gaan testen, ik maakte een er een lekker geheel van met veel fruit [diepvries mango chuncks van de AH en kiwi]. Had ik eerst nog een beetje spijt van de toegevoegde chocolade, na 1 hap was alle spijt verdwenen, die chocolade doet het hem gewoon. Over het algemeen was ik super enthousiast over mijn creatie, alleen de Aroniabessen vond ik maar een beetje gekkig en ze smaakte en leken wel verbrand. Ze bevatten echter wel vitamine C, anti-oxidanten, kalium en magnesium, dus het zal wel ergens goed voor zijn ;). 

Mijn mening: De muesli is er lekker en het is fijn dat je hem zelf samen kunt stellen. Toch vind ik het vrij prijzig voor muesli. Voor mijn bestelling, met verzendkosten, betaald ik namelijk 12,95 voor 550 gram. Uiteraard kun je het zelf zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt, maar met een beetje inhoud ben je toch al snel dit bedrag kwijt. 

Toch is de hele beleving van het zelf samenstellen wel leuk genoeg om het wellicht in de toekomst nog een keertje te doen en de smaak is in ieder geval super! 

Maak jij je eigen muesli, koop jij het in de supermarkt of ga je naar de biologische winkel? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.