Read: De Kraamhulp – Esther Verhoef

23.05.2014
Een goed boek is voor mij een boek dat me opzuigt in een andere wereld en er voor zorgt dat ik het boek niet meer weg wil leggen. Een boek is super goed als ik me er zelf aan kan irriteren dat ik een moment niet kan lezen en als ik het binnen een paar dagen uit heb. Niet vaak heb ik dat met boeken, maar wel met deze: De Kraamhulp van Esther Verhoef. 
Al langere tijd had ik hem zien liggen, het boek de Kraamhulp van Esther Verhoef, een literaire thriller die de NS publieksprijs van dit jaar heeft gewonnen. Het boek heeft jubelende recensies gekregen en wordt omschreven als het spannendste boek van schrijfster Esther Verhoef. Alles bij elkaar maakte me nieuwsgierig en ik besloot het boek afgelopen vrijdag te kopen.

Het boek gaat over een Didi die na haar zware bevalling thuis komt met haar kindje Indy. Om haar te ontlasten is daar de kraamhulp die de zorg voor haar baby grotendeels op zich neemt. Het herstel van Didi verloopt moeizaam, net als haar relatie met haar echtgenoot Oscar en de kraamhulp is daarom haar reddende engel. 

Dan is er ook nog agente Miriam vraagtekens zet bij de plotselinge dood van haar broer. Ze vermoed dat schoonzusje er meer mee te maken heeft en besluit het er niet bij te laten zitten. Gaandeweg ontdekt zij steeds meer over haar schoonzus en blijken haar vermoedens niet geheel ongegrond. 

Mijn review:
Ik vind dit boek een echte aanrader, het is een spannend boek dat je niet snel weg kunt leggen. De spanning wordt goed opgebouwd en boeit van het begin tot aan het einde. Het verhaal is dusdanig geschreven dat je, je helemaal inleeft in de personages en je hart daadwerkelijk sneller begint te kloppen in spannende situaties. 

Cijfer: 8,5!

Van wat voor een soort boeken houden jullie? Hebben jullie wel eens een boek van Esther Verhoef gelezen? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.