Recept: Choco Banana bread

15.05.2014
Ik heb in de afgelopen maanden al heel wat bananenbroden gebakken en onlangs was het weer zo ver. Door een overdosis aan overrijpe bananen was ik bijna genoodzaakt om er weer een te bakken. Enige probleem was dat ik verschrikkelijk veel zin had ik chocolade, dus maakte ik van de nood een deugd en combineerde ik best of both worlds.

Ik begon met het bananenbrood uit het hardlopers kookboek en enige tijd later maakte ik een updated bananenbrood die ik al heel erg lekker was. Maar afgelopen vrijdag had ik na het maken van de superfood chocolates gewoon heel veel zin in iets met chocolade, dus besloot ik mijn bananenbrood met wat cacao poeder op te pimpen.Wat je nodig hebt: 

 • 3 rijpe bananen
 • 2 eieren [waarvan 1 eiwitten en 1 met dooier]
 • 125 gram amandelmeel
 • 75 gram havermout
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 3 eetlepels honing of agavesiroop
 • 1,5 theelepel cacao
 • 3 eetlepels Amandelmelk
 • Eventueel: Gedroogde abrikozen, vijgen en amandel schaafsel

En wat heb je nodig om het te maken:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Prak de bananen
 • Voeg de bananen en alle andere ingrediënten, behalve de cacao, in een kom en mix het geheel goed
 • Doe ongeveer de helft van het mengsel in een cakeblik
 • Leg eventueel op de eerste helft van het beslag de gedroogde abrikozen en vijgen
 • Voeg aan het overgebleven beslag de cacao toe
 • Voeg na het mixen de rest van het beslag toe aan het cakeblik
 • Eventueel kun je de bovenkant garneren met amandelschaafsel [of banaan, noten of kokos]
 • Afbakken in 30-45 minuten. Eventueel halverwege afdekken.
 • Smullen!
Tags: , ,
Categorie: Alles, Food, Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.