Recept: Feel the summer salade

20.05.2014
Hoe feller het zonnetje schijnt en hoe warmer het begint te worden, des te meer zin in begin te krijgen in salades. Mijn favoriete salade is een salade die licht, fruitig maar toch ook bite heeft en die zowel als lunch of als diner kan. Ik deel vandaag mijn ultieme zomerse salade met jullie. 
Als ik in Italië ben is mijn favoriete voorgerecht prosciutto e melone, oftewel rauwe ham met meloen, het liefst een cantaloupe meloen. Je kunt een cantaloupe meloen herkennen aan zijn oranje kleur en de zoete honingachtige smaak. Maar deze meloen kun je ook prima door de salade verwerken met rauwe ham.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • Sla, ik gebruikte een combinatie van 2 soorten bladsla
 • Meloen, ik kon helaas de cantaloupe niet vinden dus ging ik voor een gewone, ook heel erg lekker! 
 • Prosicutto, 2 plakjes p.p.
 • Bosui
 • Verse bieslook
 • Eventueel: Komkommer, Tomaat, Dressing

Zo maak je de salade:

 1. Snij de bosui in kleine ringen
 2. snij de meloen in blokjes
 3. Snij de ham in reepjes
 4. Knip was bieslook
 5. Doe de sla en bovengenoemde ingrediënten in een bak of op je bord
 6. Eventueel nog te garneren met nootjes, komkommer, [gedroogde] tomaten of dressing, maar geloof me zonder dat alles is het ook al super lekker! 

Tip: Heel lekker met een tosti met prosicutto, pesto en kaas. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.