Recept: Homemade superfood chocolates

14.05.2014
Als groot liefhebber van chocolade zou ik het liefst de hele dag door chocolade eten, helaas zijn mijn heupen daar niet zo een groot voorstander van. Dus omdat chocolade hemels is en superfoods goed voor je zijn, waarom ze dan niet met elkaar combineren? 
Wat heb je nodig:

  • Een chocolade vorm [ik kocht die van mij bij de action]
  • 200 gram pure chocolade 75%
  • Superfoods: Amandelen, gojibessen, moerbeien
  • 50 gram witte chocolade ter decoratie 
Hoe maak je deze heerlijke superfood chocolade:

  1. Doe water in een steelpan en doe er een kom of speciaal au-bain-marie pannetje [oa. te koop bij de IKEA]
  2. Doe een aantal van je favoriete superfoods in de vormpjes
  3. Doe de pure chocolade in de kom en blijf goed door roeren tot deze smelt
  4. Zodra de chocolade gesmolten is heel je de kom direct van de pan
  5. Schent de chocolade in de vormpjes
  6. Doe de vorm voor ongeveer een uur in de vriezer
  7. Klop de chocolade uit de vormpjes
  8. Decoreer eventueel met gesmolten witte chocolade
Kliederen met chocolade dat ook nog een soort van verantwoord is, wat is er leuker dan dat? Hebben jullie wel eens je eigen chocolade gemaakt? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter