Recept: Luie wijven Risotto

09.05.2014
Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan risotto en je zou mij dan ook gerust meerdere malen per week risotto voor kunnen schotelen. Wat ik echter wat minder leuk vind aan risotto is het feit dat het nogal wat tijd in beslag neemt om het te bereiden. Vandaag mijn luie wijven variant, een echte risotto kan hij misschien niet tippen, maar lekker en makkelijk is het wel! 
Als ik laat uit mijn werk kom wil ik niet lang in de keuken staan en heb ik soms zelfs geen zin om naar de supermarkt te gaan. Iets wat ik altijd in huis heb is rijst, een blikje kippen ragout, champignons en een lente uit. Met deze ingrediënten zet ik binnen 20 minuten mijn luie wijven risotto op tafel. 

Wat heb je nodig:
– [Zilvervlies]rijst, hoeveelheid is afhankelijk van het aantal eters
– Een blikje ragout
– Champignons
– Lente ui

Wat moet je doen?

  1. Doe de rijst in de pan en voeg water toe. Tip: Als je je vinger op de rijst zet schenk dan water bij to het water bij je vingerkootje is, dan heb je voldoende water toegevoegd. 
  2. Snij de champignons in stukjes
  3. Doe de ragout in een pannetje en voeg de champignons toe
  4. Warm de ragout op
  5. Voeg de rijst en het ragout mengsel samen en laat nog even 5 minuten op het vuur staan
  6. Klaar! 
Kun jij het iedere avond opbrengen om lang in de keuken te staan? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.