Recept: Mexicaans gevulde zoete aardappel

27.05.2014
Zoete aardappel, net als quinoa iets wat ineens helemaal hip is en wat over opduikt in ieder recept. Niet zo gek eigenlijk want zoete aardappels zitten boordevol vitamines, hebben een heerlijke smaak en kunnen ook nog eens op tal van wijzen worden bereid. Vandaag de gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling. 
De altijd veel te vrolijke supermarkt medewerker van de AH prijst ze in de meest recente reclame zelfs aan, de zoete aardappel. Al een paar maanden geleden ontdekte ik ze en eigenlijk maak ik ze veel te weinig terwijl de smaak echt super is. Ben ik echt geen fan van normale aardappels, deze vind ik heerlijk en zijn ook nog eens gezonder. 

Dus toen ik van de week eindelijk eens tijd had om een beetje uitgebreid te koken en mijn vriend langs kwam besloot ik ze maar weer eens te maken en met succes. Het gerecht viel bij ons beide in de smaak en is meer dan de moeite waard om te delen. 

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 250 gram gehakt [ik gebruik meestal mager gehakt maar je kunt natuurlijk kiezen wat je wilt of vega gehakt nemen]
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram mais
  • 150 gram kidney bonen
  • 150 gram champignons 
  • Geraspte kaas
  • Gehakt kruiden

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Besprenkel een oven schaal met wat olijfolie en doe daarin de zoete aardappelen nadat je deze hebt afgewassen. Prik wat gaatjes in de aardappelen met een vork.
  3. Doe de aardappelen voor 45-60 minuten in de oven. Draai ze ongeveer iedere 15 minuten even om.
  4. Doe het gehakt in de pan en rul het tot het een mooie bruine kleur heeft en voeg naar smaak gehakt kruiden toe. 
  5. Snij de ui, knoflook en paprika en voeg het toe aan het gehakt.
  6. Zodra het geheel gaar is voeg je de champignons, kidneybonen en mais toe.
  7. Kijk of je aardappelen gaar zijn, dit doe je door er in te prikken met een vork of ze door midden te snijden.
  8. Serveer met geraspte kaas en een side salade. 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter