Recept: Quinoa Sushi

01.05.2014
Als er iets is dat ik wel iedere middag of avond zou kunnen eten is het sushi. Helaas kan ik niet iedere dag aanschuiven bij mijn favoriete sushi tent Genki en dus maak ik het ook wel eens zelf. Begon ik een paar jaar geleden met de rijst variant, inmiddels maak ik vrijwel altijd sushi met Quinoa, tijd dus om mijn recept met jullie te delen. Heerlijk om mee te dineren maar ook zeker zeer geschikt om mee te lunchen! 
Recept, Recept, eigenlijk valt er weinig aan dit gerecht een recept te noemen, het is namelijk verschrikkelijk makkelijk en ook nog eens heel erg lekker!

Wat heb je nodig:

 • Nori Vellen, ook wel bekend als zeewier vellen. Dit kun je gewoon bij de supermarkt kopen
 • Quinoa
 • Vulling: Ik kies meestal voor een vulling met zalm en soms ook met avocado, komkommer, en worteltjes. 
 • Soya saus
 • Wasabi [indien je dat lekker vindt natuurlijk] 

Step by Step:

 1. Koop Quinoa, afhankelijk van de hoeveelheid die je wil gaan maken, voor 3 rolletjes kookte ik zelf 100 gram.
 2. Laat de quinoa afkoelen
 3. Pak een Nori vel en doe daar de quinoa op, als je een heel vel gebruikt dan is het raadzaam hem voor 2/3 te vullen met quinoa en dus het onderste deel van het vel leeg te laten. 
 4. Doe de vulling op de quinoa op een centimeter of 2/3 vanaf de bovenkant van het vel. Leg de vulling in een strookje op de quinoa. Ik 
 5. Kies je er voor om worteltjes te gebruiken dan zou ik ze eerst even kort in kokend water lekken zodat ze niet meer kei en keihard zijn. 
 6. Rol vervolgens het vel op, je kunt dit doen met behulp van een bamboe matje, maar heb je deze niet dan is dat geen probleem en kun je dat ook gewoon met de hand oprollen. Ook de matjes zijn trouwens gewoon te koop bij de supermarkt, toko of Xenos. 
 7. Je kunt nu de rolletjes gelijk in plakjes snijden of je kunt ze eerst even in de koelkast leggen opgerold in folie. 
 8. Eetsmakelijk!
Bron  bovenstaande foto: www.kikkoman.eu

Op bovenstaande foto staat nog even duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je sushi moet rollen. Totaal ben je echt niet zo lang bezig met het rollen, het hele sushi maken lijkt veel moeilijker en tijdrovender dan het daadwerkelijk is. Ik koop vaak extra veel quinoa voor het avondeten, laat vervolgens de quinoa afkoelen en rol binnen een kwartiertje de sushi, rol het in aluminiumfolie en vervolgens heb ik de volgende dag een heerlijke lunch. 

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.