Run: kruip uit de dip

17.05.2014
De dag na de marathon had ik het liefst al weer een rondje gaan rennen. Ook de daarop volgende dagen wist ik mezelf maar moeilijk te beheersen om de benodigde rust te nemen. Maar toen ik eenmaal weer mocht lopen, was de fun weg, verdwenen…..
Sommige van jullie zullen wel gemerkt hebben dat er de laatste tijd nog maar sporadisch iets over hardlopen op Instagram voorbij komt en ook op de blog is het over hardlopen iets rustiger. Toen ik eenmaal weer mocht en kon lopen was de fun verdwenen, ik ging nog wel maar meer omdat het voor mijn gevoel moest en niet omdat ik wilde. 

Al snel liep het ook niet lekker, iets wat achteraf veroorzaakt werd door bloedarmoede en toen stiekem vond ik het wel even lekker om niet te hoeven lopen, niet de druk te voelen om in het weekend een halve marathon te lopen. Door de bloedarmoede heb en had ik amper energie en was ik niet voorruit te branden. Toch wilde ik gewoon een wedstrijd gaan lopen deze zondag en ik begon me er zelfs al een beetje op te verheugen.  De 10 kilometer is zo een heerlijke afstand die je in een uurtje rent en daarna weer redelijk op tijd thuis bent. Maar ook dat gaat hem nu niet worden, met mijn nierbekkenontsteking die nog genezende is heeft de dokter me verboden te gaan lopen zondag. 

Ja ook als je altijd de discipline heb opgebracht om hard te trainen en altijd te gaan trainen kan een dip wel eens voorkomen. Als was deze deels geestelijk maar is het nu voornamelijk nog mijn fysieke gesteldheid die me in de dip houdt. 

Nu het een en anders qua plannen is gewijzigd, heb ik de mogelijkheid om dit jaar wel mee te doen aan de Nike Run, dus wellicht, als ik me tegen die tijd weer de oude voel, ga ik lekker door Amsterdam crossen tijdens de Nike we own the night run. 

Doen jullie mee aan de Nike We Own the night run in Amsterdam? 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.