Runner’s World Dreamteam – De Finale

24.05.2014
Gisteren was het dan zo ver, het laatste deel in de reeks Dreamteam artikelen werd gepubliceerd en is nu te lezen in het blad Runner’s World. Na maanden van trainen en uiteindelijk de marathon, sluit nu ook het blad de reeks met ons af, tijd om nog een keer terug te blikken op deze onvergetelijke reis. 
De reis was heel bijzonder en wat heb ik geweldige mensen leren kennen, mijn teammaatjes, de redacteuren van de Runner’s World en de mensen van New Balance, stuk voor stuk geweldige mensen. 

Iedere maand was het weer een uitdaging om op donderdag ochtend voor ik naar mijn werk ging het nieuwe nummer van het blad te bemachtigen. Rond acht uur stond ik stipt bij de Bruna op Amsterdam Amstel om daar de aanwezige medewerker met puppy ogen vragend aan te kijken in de hoop dat ze het nieuwste nummer vast voor me tevoorschijn wilt toveren. Inmiddels weet ze waarom en hebben we het blad samen gisteren voor de laatste keer doorgekeken. Vervolgens is het traditie om met mijn collega’s het artikel te bekijken, de foto’s van het artikel door te appen naar mijn ouders en vriend en dan kan ik het zelf even rustig bekijken. 

Mijn droom om ooit een marathon te lopen is uitgekomen en dat niet alleen, ik heb ook nog eens kennis mogen maken met veel mooie mensen. Zonder het blad had ik deze marathon in april nooit gelopen, daar zal ik heel eerlijk in zijn. De afgelopen 6 maanden zijn nu eenmaal niet de meest rustige en makkelijke maanden van mijn leven. Ik maak weken van minimaal 50 uur op mijn werk, ik kreeg een nieuwe baan en de gezondheid situatie van mijn moeder waren stuk voor stuk redenen die het niet makkelijk maakte. De druk van iedere maand toch vooruitgang te boeken voor het blad heeft er dan ook voor gezorgd dat ik niet op gaf. 

De keerzijde van het niet opgeven is dat ik eigenlijk te lang over mijn eigen grenzen ben gegaan en ik nu met bloedarmoede zit en al weken totaal uitgeput ben. Begrijp me niet verkeerd, ik zou het zo weer doen maar ik heb na afloop toch ook gemerkt hoeveel ik heb opgeofferd voor de marathon en helaas was dat voor sommige mensen nog niet genoeg bleek achteraf. Gelukkig weet ik dat ik heb gedaan wat in mijn vermogen lag.

Het is nu tijd om te herstellen en weer de oude Stacey te worden om uiteindelijk weer te kunnen gaan werken aan en nieuwe dromen en nieuwe doelen, die ik zelfstandig of met anderen ga verwezenlijken. 

Wat is jullie sportieve doel voor de komende tijd? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.