The man behind the camera

04.05.2014
Onlangs stond ik voor de camera, iets wat onwennig poseerde ik voor de camera van mijn collega Thomas. Het resultaat, super mooie foto’s die ik zowel zakelijk als privé kan gebruiken. Tijd dus om de man achter de camera eens in de spotlights te zetten. 

Foto

Dat Thomas een passie heeft voor fotografie kan je niet ontgaan als je ook maar even een blik werpt in zijn kantoor. Zijn gehele werkplek is behangen met afdrukken van foto’s die hij in zijn vrije tijd neemt en bij gebrek aan ruimte is hij inmiddels ook op de gang aan het exposeren.

Pas drie jaar is Thomas in zijn vrije tijd fanatiek aan het fotograferen hetgeen inmiddels een uit de hand gelopen hobby is geworden. Met een professionele camera, een aantal verschillende lenzen en accessoires in alle soorten en maken heeft Thomas een collectie waar menig fotograaf jaloers op zou zijn. 

Fotograferen is echter nog steeds een hobby en niet zijn werk. Hij zit op zijn plek in zijn huidige functie bij Endemol International en vindt in fotografie de ontspanning die hij nodig heeft naast zijn vaak drukke en veeleisende baan. Fulltime fotograaf zijn, het zou hem ooit wel heel leuk lijken, maar nu nog niet. 

Een echte opleiding tot fotograaf heeft Thomas nooit gedaan, hij heeft vooral veel gelezen. Engelse boeken zijn bijvoorkeur zijn favoriet. Daarnaast is het ook een kwestie van veel doen, uitproberen en oefenen. En wat hij heel belangrijk vindt is het vinden van je eigen stijl, laat je niet beïnvloeden door anderen, ga mensen kopiëren of nadoen.


“You don’t take a photograph, you make it.” 
– Ansel Adams – 

Om een indruk te krijgen van het werk van Thomas hieronder een kleine impressie. Meer foto’s van Thomas kun je vinden op zijn website. Niet alleen kun je daar zijn foto’s zien, ook kun je afdrukken van zijn foto’s bestellen voor aan de muur, leuk voor thuis of als cadeau. 
Hoewel Thomas doorgaans vooral steden, landschappen en architectuur fotografie doet ben ik ook zeer enthousiast over de portretten die hij maakt. Niet in de laatste plaats omdat ik erg blij met het eind resultaat van de foto’s die hij onlangs van mij heeft gemaakt, maar ook andere portretten van de hand van Thomas zijn erg mooi. Echt leuren om klusjes doet hij niet maar op aanvraag vindt hij het zeker leuk om in opdracht foto’s te maken. 
Mocht je ook een paar mooie portretten willen, neem dan zeker even contact op met Thomas! 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.