New in: Nomad Sahara 65L Backpack

17.06.2014
Picture

Als je gaat backpacken is het niet geheel onbelangrijk om ook een backpack te hebben. Hoewel ik nog steeds niet helemaal overtuigd ben van het idee om met een rugzak op reis te gaan, denk ik wel de perfecte backpack te hebben gevonden voor mijn reis en wellicht denk ik over een paar weken dus ook wel heel anders over het concept van backpacken.

Picture
Al van jongs af aan heb ik moeite met de 20 kilo grens voor mijn koffer. Ieder jaar sta ik weer met klamme handjes op Schiphol en kan ik pas opgelucht adem halen op het moment dat mijn koffer is ingecheckt en ik niet 200 euro bij heb moeten betalen voor het overgewicht. Ik ben dus een suitcaser in hard en nieren en kon mijn geluk dan ook niet op toen ik zag dat je bij Emirates 30 kilo mee mocht nemen. Destijds was het nog het plan om te gaan suitcasen door Indonesië en ik droomde al over 8 paar schoenen, mijn stijltang, een föhn en 20 jurkjes.Goed, het liep allemaal iets anders en zaterdag check ik dus geen 30 kilo wegende koffer in maar een tas die hopelijk rond de 15/20 kilo weegt. Eerste stap hiervoor was het aanschaffen van een backpack. Na heel goed te zijn voorgelicht bij de Perry, jullie tips te hebben gelezen en honderden fora en reviews te hebben gelezen besloot ik uiteindelijk voor de Nomad Sahara 65 L backpack te gaan die ik kocht bij Wehkamp. [Bij Wehkamp hadden ze een actie met 20% korting hetgeen me dus behoorlijk wat geld scheelde]

Voordelen van deze tas:

  • Speciale vrouwen uitvoering die is aangepast op het lichaam en de bouw van vrouwen
  • De tas is inclusief een flightbag/regenhoes
  • 65L inhoud
  • De tas is voorzien van het Easy fit systeem hetgeen inhoudt dat je aan de achterkant van de tas makkelijk de hoogte van het draagsysteem kunt aanpassen naar jouw lengte of wensen
  • De risten zijn voorzien van speciale oogjes waardoor je gemakkelijk slotjes kunt bevestigen
  • Voorlader, aan de voorzijde van de tas kun je de tas open maken. De risten zijn goed weggewerkt en door het klittenband en de bovenflap kunnen mensen die achter je staan niet zomaar je tas open maken. Uiteraard kun je de tas ook gewoon vanaf boven vullen. Doordat je hem aan de voorkant kunt openen heb je meer overzicht op wat er allemaal in je tas zit.
  • Er zitten ook binnen in de tas de nodige vakken om je spullen te ordenen
  • Aan de binnenkant zitten ook banden waardoor je je bagage vast kunt leggen, net als bij een koffer.

Al met al denk ik dat het een hele fijne tas is waar ik 3 hele mooie weken mee tegemoet ga. En wellicht schrijf ik na mijn reis nog wel een echte review over de tas en met alle in’s en out’s over het reizen met een backpack. We zullen het zien, misschien kom ik wel terug met een koffer, of een knappe Australiër, who knows 😉

Picture

Zijn jullie wel eens met een backpack op reis geweest of ben je ook meer een suitcaser?
Hebben de backpackers onder jullie nog tips over het slim inpakken van een backpack?
Tags: , ,
Categorie: Reizen, Shoppen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.