Budget: Denver action camera

20.06.2014
Picture

Volgende week zit ik met mijn kont aan de andere kant van de wereld en als fotografie veslaafde betekend dat dit keer dat ik met maar liefst 4 camera’s op pad ga waaronder mijn nieuwe aanwinst een action camera die ik bij het Kruidvat kocht. De camera, een look-a-like van de dure Go-Pro is daar te verkrijgen voor 1/6 van de prijs van een originele.

Goed, het is wellicht wat overbodig, maar een reis als deze maak je maar een keer in je leven en daar wil ik de rest van mijn leven herinneringen van bij me dragen. Tijdens het duiken wil ik dan ook mooie beelden kunnen maken en ook in het oerwoud, op de Bromo vulkaan en ga zo maar door.
Een Go Pro een beetje te duur om nu even te kopen aangezien je dan toch al snel tegen de 400 euro kwijt bent. Gelukkig stond deze action cam vorige week in de folder van het Kruidvat voor 59,95. Ik besloot de camera even te gaan googelene en goed de reviews te lezen, immers 60 euro uitgeven aan iets waar iedereen louter negatief over is, is ook niet alles. Gelukkig was dat niet het geval, vrijwel iedereen wat laaiend enthousiast. Ja er zit een klein verschil in kwaliteit ten opzichte van de Go Pro maar hij doet zeker zijn werk en zo veel doet hij er ook niet voor onder.

Wat kun je met de camera:
Met de camera kun je filmen en fotograferen tot 55 meter diep. Je kunt de camera gebruiken in temperaturen tussen de -30 en +70 graden. Daarnaast kan de camera tegen een stootje en hoef je dus niet bang te zijn om hem in heftige of wilde situaties te gebruiken.

Accessoires
Waar je voor een Go Pro ook nog eens een kapitaal moet uitgeven aan accessoires krijg je ze bij de Denver camera er voor die 60 euro gewoon bij. Zo kun je de camera op je fiets, skistok, helm en autoruit bevestigen. Ook zit er een afstandsbediening bij waardoor het maken van een #selfie extra makkelijk is.

Hoe werkt het?
Er zit op de camera geen schermpje waardoor je kunt zien wat je aan het filmen bent. Onhandig zul je denken maar daar is iets op gevonden. De camera kan via een wifi verbinding die in de camera zit namelijk communiceren met je telefoon door middel van een speciale app. Op de app kun je vervolgens zien wat in beeld is en kun je ook de beelden van je micro SD kaart laden op je telefoon!  Super handig dus, zo kun je ook gelijk je beelden doorsturen naar het thuisfront als je op reis bent.

Picture
Tags: ,
Categorie: Fotografie, Shoppen
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Ise 20.06.2014

  Wauw handig ding!

 • Reageer Veronica 20.06.2014

  Oh help! Dit had ik eigenlijk niet moeten zien! Wij vertrekken over een paar maanden naar Amerika en wat zou zo’n camera handig zijn! En niet alleen daarvoor maar ook voor onder water foto’s. Oef! Hebben ze hem nog?

 • Reageer celeste 31.10.2014

  Hey!
  Ik heb ook de Denver Cam.
  Weet jij een site waar je accesoires kunt bestellen voor de Denver Cam?
  xxx

  • Reageer Stacey 03.11.2014

   Hi Celeste,
   Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik kreeg de accesoires die ik heb er bij. Het enige wat ik los heb gekocht is een stok om hem aan te monteren. Wellicht op de site van denver zelf?

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.