Fotografie: Canon afstandbediening

05.06.2014
De zelfontspanner van mijn camera, het is een haar liefde verhouding tussen mij de functie. Na het instellen van mijn camera dien ik een sprintje te trekken in de hoop op tijd klaar te staan voor de foto om dit geheel vervolgens 20 maal te herhalen. Gelukkig heb ik daar nu een hele leuke en vooral handige gadget voor, een afstandsbediening voor mijn camera.

Een afstandbediening voor mijn camera, ik zag hem al eens bij vriendinnetje Kelly en wilde hem eigenlijk al een paar jaar hebben. Maar telkens was er weer iets waar ik mijn geld aan uit gaf en dus bleef de afstandsbediening door mijn hoofd spoken. Tot ik hem zag op Ebay voor $3,99 inclusief shippen. Ik kocht deze die geschikt is voor mijn Canon 550D.

Nu denk je wellicht, oké en wat is er nou zo fijn aan een afstandsbediening, zo iets gebruik je toch alleen voor je tv? Nou als blogger zijn er vele momenten dat je de zelfontspanner van je camera gebruikt om foto’s te maken. Wie kent het niet, de ellende van op het knopje drukken en snel weg rennen om vervolgens te hopen dat je op tijd in positie staat en de camera op het juiste punt heeft scherp gesteld.

De afstandbediening werkt heel gemakkelijk, je stelt je camera in op de remote instelling [in het zelfde menu als waar je de optie zelfontspanner kunt kiezen], je zet de afstandbediening aan en je gaat staan. Zodra je in positie staat richt je de afstandbediening op je camera en houdt je de knop ingedrukt zodat je camera scherp kan stellen. Zodra je camera is scherpgesteld maakt hij de foto.

Voor de prijs van omgerekend €2,92 is deze gadget zeker de moeite waard om te bestellen. Het scheelt je heel wat geren en maakt het makkelijker om foto’s te maken als een persoonlijke fotograaf even ontbreekt.

Tags: ,
Categorie: Fotografie, Tips
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.