Hoera: Afgestudeerd!

12.06.2014
Eind augustus 2013 vertelde ik dat ik weer terug de schoolbanken in ging. Zonder dat ook maar iemand het door had studeerde ik een paar uur per week en ontving ik afgelopen week, per post, mijn diploma. Met een gemiddeld cijfer van een 8,1 behaalde ik de korte HBO opleiding Communicatie en Journalistiek via het NTI.

Zonder dat de mensen om mij heen er ook maar iets van hebben gemerkt heb ik binnen een jaar de korte HBO opleiding Communicatie en Journalistiek afgerond. Studeren deed ik doorgaans in de trein toen ik nog in Hoofddorp werkte en de laatste maanden gebruikte ik mijn slapeloze nachten om te studeren. De tentamens die ik moest maken hield ik angstvallig geheim, bang dat ik ze niet zou halen en dat dan zou moeten vertellen. De tactiek werkte want voor ik het wist was iedereen al lang vergeten dat ik aan de studie was begonnen.Een korte HBO opleiding, ik hoor je denken, wat is dat? Je kunt de opleiding zien als een onderdeel van de opleiding communicatie of journalistiek. De inhoud en zwaarte van de opleiding kun je vergelijken met een fulltime HBO opleiding gedurende een half jaar en voor de kenners betekent dit dat je voor de opleiding dan ook 30 EC krijgt toegekend. Tijdens de opleiding kreeg ik vakken als inleiding communicatie, interview technieken, mediapsychologie, en journalistiek. Naast 5 tentamens heb ik diverse huiswerkopdrachten moeten maken en heb ik een beroepsproduct moeten maken over de bestuurlijke verhoudingen in mijn gemeente.

Achteraf gezien heb ik al mijn opdrachten en tentamens in een maal gehaald en had ik dus prima iedereen in kunnen lichten, maar mijn angst om mensen teleur te moeten stellen en ook mezelf teleur te moeten stellen was net iets te groot. Gelukkig heeft de angst om teleur te moeten stellen inmiddels plaats gemaakt voor trots. Naast een drukke veeleisende baan, een sociaal leven en de voorbereidingen van de marathon heb ik het namelijk toch maar even geflikt!

Wat ik met dit diploma ga doen? Ik ben niet van plan om te gaan werken als journalist en gezien de opleiding niet een volwaardig HBO diploma is zal dat ook allemaal niet zo gemakkelijk gaan indien ik dat wel zou besluiten. De insteek van het volgen van deze opleiding was om meer te leren over communicatie en journalistiek, twee onderwerpen die me beiden erg interesseren en waar ik meer over wilde leren. Door het afronden van de opleiding kan ik zeggen dat ik veel beter weet wat dit inhoud en dat ik meer leergierigheid heb kunnen stillen de afgelopen maanden.

Wat ik nu ga doen? I’ll keep you posted!

Tags: ,
Categorie: Alles, Legally, Overige, Party, Persoonlijk, Studeren
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.