Hotspots: Mijn favoriete lunch terrasjes in Amsterdam

13.06.2014
Picture

Het zonnetje schijnt en dat betekend dat de terrasjes in Amsterdam weer bom vol zitten. Of je nu alleen wat wil drinken, wil dineren of wilt genieten van een lekkere lunch er is altijd wel iets leuks te vinden. Toch heb ik zo mijn voorkeuren voor terrasjes waar je lekker kunt lunchen. Vandaag mijn tips voor Lunch terrasjes in Amsterdam.

Foto

Yoghurt Barn
In de Pijp ligt mijn eerste hotspot voor een lekkere en gezonde lunch. Bij de yoghurt barn stel je, je eigen yoghurt samen en kun je genieten van smoothies, koffie en heerlijke verse thee. Voor de mensen met allergieen is dit ook zeker een optie, je kunt namelijk kiezen voor soya yoghurt en ook glutenvrije yoghurt toppings zijn er in overvloede. Ga je met een groepje, overweeg dan een high tea te boeken, dan krijg je allerlei verschillende yoghurt combinaties, broodjes, zoetigheden en verse thee.
Picture

De wasserette
Ook deze hotspot ligt in de Pijp en nog wel op een steenworp afstand van de Yoghurt Barn. Ze serveren hier echt geweldige koffie en er hangt altijd een leuke sfeer. Het terras ligt aan een levendige straat/plein met bekende kroegen in de buurt waardoor je altijd genoeg te zien hebt als je op het terras zit.
Picture

Bagel & Beans
Als ik echt wil lunchen, oftewel iets wil eten wat ook daadwerkelijk vult, dan ga ik naar een van de vele Bagel & Beans vestigingen in Amsterdam. Bij de Bagel & Beans hebben ze glutenvrije bagels op de kaart staan, maar bijvoorbeeld ook spelt bagels of bagels gemaakt van glutenvrije havermout. Naast de heerlijke bagels hebben ze bij de Bagel & Beans ook heerlijke sapjes, matcha latte’s of een heerlijke kop koffie.
Picture

Esprit Cafe
Midden in de stad, net achter de Kalverstraat bevindt zich achter de Esprit winkel het Esprit cafe. Sinds enige tijd hebben ze daar een extra healthy food kaart met hele gezonde keuzes. Zo kun je ontbijten met homemade granola, vers fruit en yoghurt en hebben ze spelt brood met hummus of een overheerlijke salade voor de lunch. Dus mocht je midden in de stad willen lunchen tijdens het shoppen dan is dit terras een ideale locatie om verantwoord bij te tanken.
Picture

Boca’s Park
Wederom in de Pijp, nabij het Sarphatipark ligt restuarant Boca’s waar je voor zowel een lunch, borrel als diner terecht kunt. Boca’s heefte en rijk assortiment aan boordjes, soepen en salade’s. Je bestelling wordt geserveerd op een robute houten snijplak wat het geheel een gezellig en informele sfeer geeft.
Sarphatipark 4
Picture

SLA
Zoals jullie inmiddels wel door hebben ben ik dol op plekken in de Pijp zo ook weer SLA al heeft deze succesvolle formule inmiddels ook een vestiging in Amsterdam west en op station Zuid WTC geopend. Bij SLA kun je, je eigen sla samenstellen of kiezen voor een van de vaste combinaties. Naast sla hebben ze ook diverse soepen, brood en desserts. Helaas is het terras erg klein, maar je kunt er ook afhalen en je salade opeten in het naastgelegen Sarphatipark.
Picture

Maxwell
Bij mij om de hoek zit cafe Maxwell, een gezellig cafe met een volledig nieuw terras dat 3 maal groter is dan het tot voorkort was. Bij Maxwell is het altijd gezellig en druk en moet je mazzel hebben om een plekje op het terras te kunnen bemachtigen. De kaart wisselt per seizoen maar voor iedereen staat er altijd genoeg lekkers op. De Soya latte’s zijn trouwens zeker aan te bevelen hier!
Picture

BAR BUKOWSKI
Op een steenworp afstand nar cafe Maxwell, naast het Oosterpark ligt Bar Bukowski. Voor ontbijt, lunch, diner en een drankje kun je terecht bij dit gezellige kleine en sfeervolle cafe waar het, het hele jaar erg druk is. Niet alleen kun je ter plekke lunchen, je kunt ook een koffie to go bestellen als je iets meer haast heb.
Picture

Spelt
Lunchen kun je al de beste bij Spelt. Zoals de naam al zegt worden alle sandwiches geserveerd op spelt brood. De prachtige locatie, de Nieuwe Spiegelgracht, zorgt voor een leuke sfeer en is zeker zomer’s een aanrader om te bezoeken. De kaart is vrij klein en er wordt louter met biologische ingrediënten gewerkt, smaak en kwaliteit staan voor op en dat proef je!
Tags: , ,
Categorie: Amsterdam, Food, Glutenvrije Optie, Tips
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.