New in: Travel equipment

16.06.2014
Foto

Met nog iets minder dan een week te gaan moest ik afgelopen weekend flink shoppen voor vakantie benodigdheden. Aangezien ik nog nooit met een backpack op reis ben geweest waren er wat producten die ik nog niet had maar die erg handig schijnen te zijn.  Van de Action naar de Xenos, Kruidvat en Big Bazar, het was een hele tocht, maar uiteindelijk slaagde ik voor alles.

Picture
Xenos
Bij de Xenos hebben ze een groot assortiment aan reisartikelen die ook nog eens heel erg leuk geprijsd zijn. Omdat ik niet zo veel mee kan nemen en op het gewicht van spullen moet letten besloot ik voor 2 speciale sport/reis handdoeken te kiezen. Een strandlaken is erg zwaar en daarbij duurt het ook nog eens erg lang voor ze droog zijn. Wellicht dat ik er wel een zal missen als ik op het strand lig op Gili of Bali maar dan kan ik er daar altijd nog een kopen denk ik dan maar. Dit formaat handdoek kostte 8,99 en is de grootste die ze verkopen, ik heb ook nog een formaat kleiner gekocht die 6,99 was. Wat ik ook kocht was een reislaken. Omdat ik ook in hostels wil slapen weet ik niet of ik over beddengoed heb en als het er al is of ik daar dan ook onder zou willen liggen. Voor 6,99 kocht ik dus dit reislakentje.Action
Bij de Action kocht ik voor 1,29 een knal roze bagagelabel met de tekst ‘Do not touch my luggage’, altijd handig om een label aan je tas te hebben zeker omdat ik zo veel vluchten zal nemen tijdens mijn reis. Voor 0,99 scoorde ik bij de Action ook een tube vloeibaar wasmiddel, ik weet dat het wassen in Azië heel goedkoop is maar stiekem vind ik het toch wel prettig om delicaten zaken [oftewel mijn lingerie] zelf te wassen. Wat ik zelf in Thailand heel prettig vond om te hebben waren desinfectie doekjes. Je maakt immers vaak gebruik van toiletten die niet altijd even fris zijn en ook al heb ik ook een klein flesje desinfectie gel, die doekjes vind ik ook wel erg prettig. Ik kocht 2 pakjes met ieder 25 doekjes voor 0,89 per stuk. Uiteraard heb ik ook deo nodig in Indonesië en ik zag een van mijn favoriete deo’s voor maar 1,69 per stuk bij de Action dus ik nam er maar gelijk 2 mee.Big Bazar
Het enige wat ik kocht bij de Big Bazar was een power bank. Mijn telefoon is pas 1,5 jaar oud maar de batterij presteert als een oude dame die graag vroeg naar bed toe gaat en dus besloot ik deze externe batterij te kopen, ik reis immers alleen dus vind ik het wel belangrijk dat ik altijd voldoende batterij  heb om mensen te kunnen bereiken. De accu is lekker roze en kostte 7,99, een mooie prijs vond ik wel.

Kruidvat
Tijdens mijn reis naar Thailand had ik grote verpakkingen shampoo, conditioner, douchegel, haarlak en ga zo maar door in mijn koffer gestopt. [Ik zwijg voor het gemak maar even over de 5 paar schoenen, de föhn en stijltang die ook in de koffer zaten] Niet zo gek dus dat ik op 22 kilo uit kwam. Hoewel het voor mij een enorme stap is om kleine producten te kopen en eventueel ter plekke aanvullende producten te kopen zal ik er nu toch echt aan moeten geloven. Ik kocht een kleine shampoo, conditioner, een 2 in 1 shampoo, een flesje desinfectie gel, een Nivea crème en haarlak. Bij de Kruidvat vond ik een groot assortiment aan kleine producten die doorgaans tussen de 0,79 en 1,99 zijn. In verhouding zijn deze producten natuurlijk een stuk duurder dan grote verpakkingen, maar bijbetalen voor gewicht in je koffer of tas is natuurlijk nog duurder. Factor 30 zonnebrand kocht ik laatst al bij de Kruidvat al twijfel ik nog of ik 1 of 2 flessen mee moet nemen. Ook de reisapotheek spullen kocht ik bij de Kruidvat, van ORS, Immodium, pleisters, muggenspul, Nestolsyl, laxeermiddel, Dettol en pleisters het moet natuurlijk allemaal mee voor het geval dat.

Waar kun jij echt niet zonder op vakantie? 
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.