Recept: Appel kaneel cake

18.06.2014

Picture

Afgelopen week wilde ik trakteren op mijn werk om te vieren dat ik mijn diploma had behaald. Iets bakken wat iedereen lekker vindt blijft lastig dus besloot ik voor een klassieker te gaan die ik iets aanpaste om hem iets gezonder en glutenvrij te maken.

Net als een appeltaart doet ook een appel kaneel cake het doorgaans erg goed bij mijn gasten. Mijn collega’s waren erg onder de indruk van de smaak van de cake die is gemaakt met amandelmeel.

Wat heb je nodig:

  • 3 eieren [waarvan 2 eiwitten en 1 geheel ei]
  • 2 eetlepels [glutenvrije] havermout
  • [glutenvrije] bakpoeder
  • noten ter garnering
  • 3 theelepels kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 grote appel
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels soya melk

Hoe maak je de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet je bakblik in of bekleed het blik met bakpapier
  3. prak de bananen
  4. Voeg de bananen, het meel, de havermout, het bakpoeder, de kaneel, de soya en de eieren in een kom en mix het geheel een aantal minuten goed luchtig
  5. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Eventueel bewaar je wat partjes voor de garnering zoals ik heb gedaan.
  6. Meng met een spatel de rozijnen en de appel door het beslag
  7. Doe het beslag in de kom en leg eventueel wat noten en appel boven op
  8. Bak af in ongeveer 45-50 minuten. Bedek de bovenkant na 30 minuten met folie als het te bruin kleurt.
  9. Smullen!
Tags: , , , ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Margot 18.06.2014

    Dit ga ik proberen!

  • Reageer Suuz 18.06.2014

    Deze klinkt erg lekker!!!! ik ga hem gauw proberen 🙂 ben ook al zo gek op mijn apple pie pats!

    • Reageer Suuz 18.06.2014

      Apple Pie OATS bedoel ik 🙂

    Laat een reactie achter