Recept: Homemade Tomatensoep

04.06.2014
Wat is er lekkerder dan een kopje verse soep? Mij kun je zowel in de zomer als in de winter altijd soep voorschotelen en ik ben in voor alle combinaties, maar een soep is toch wel mijn favoriet, tomatensoep. Vandaag dus het recept van mijn heerlijke homemade tomatensoep.
Soep is een ideale manier om op een makkelijke en vrij ongemerkte wijze voldoende groente binnen te krijgen. Het is dan ook om die reden dat ik afgelopen weekend voor mijn vader een grote pan soep maakte in de hoop dat hij een beetje aan zou kunnen sterken. De soep viel in goede aarde en het verzoek tot een nieuwe pan soep is al weer ingediend dus tijd om het recept ook met jullie te delen.

Wat heb je nodig?

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bospeen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 bouillon blokjes
  • 10-15 trostomaten of Roma tomaten
  • peper

Hoe maak je de tomatensoep:

  1. Snij de ui en de bospeen fijn
  2. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie
  3. Voeg de tomatenpuree toe en blijf goed door roeren
  4. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en lat het geheel 5 minuten op een laag vuurtje staan
  5. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze na 5 minuten toe aan de pan
  6. Kook 750 ml water en los de blokjes bouillon er in op
  7. Voeg de bouillon toe in de pan en laat het geheel 15-20 minuten pruttelen
  8. Pureer het geheel
  9. Voeg eventueel soepballetjes toe
  10. Laat nog 5 minuten op het vuur staan
  11. Smullen maar!
Tags: ,
Categorie: Food, Gluten, Recepten, Voorgerechten & Soepen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter