Tag: Hardlopen

29.06.2014

PictureHardlopen, jullie weten inmiddels wel dat dit een van mijn verslavingen is waar de afgelopen maanden menige uren per week in zijn gaan zitten. Het is voor mij de ideale manier om aan mijn lichaamsbeweging te komen, mezelf uit te dagen en geestelijk tot rust te komen. Wat ik allemaal nog meer fijn vind aan het hardlopen lees je vandaag in de hardloop tag.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
Dat is al weer heel wat jaren geleden ik zat nog op de middelbare school en ging op hockey. Omdat ik destijds vrijwel geen conditie had besloot ik om te gaan hardlopen. Ik deed maar wat en ik heb ook geen idee hoeveel ik liep en op wat voor een schoenen. Later begon ik met de start to run van Evy, die heb ik wel 4 keer gedaan, elke keer viel ik in een zwart gat na die 5 kilometers.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Ik deed maar wat en had geen doel, zonder doel kan ik namelijk bijna geen dicipline opbrengen om me te houden aan een gestructureerde training. Daarbij deed en doe ik altijd maar wat al vind ik dat niet perse fout. Ik doe waarvan ik denk en voel wat goed voelt en als iemand zegt dat ik beter minder of meer had kunnen lopen dan geloof ik dat wel maar ik ga meestal toch af op mijn eigen gevoel.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Momenteel heb ik last van een blessure, ik heb eigenlijk al sinds februari last van mijn enkel en knie maar na de marathon werd het weer steeds erger. Het feit dat ik onlangs een behoorlijke smakker heb gemaakt op straat bespoedigd het genezingsproces niet echt.

Wat is jouw sportoutfit?
Mijn favoriete tight is van Nike, het is een lange die ik bij de outlet in Osdorp kocht. Daaronder draag ik het liefst mijn Lunar’s al zijn ze eigenlijk wel weer aan vervanging toe na een kilometer of 750 die ik er inmiddels al weer op heb gelopen. Als top draag ik het liefst iets met een rits waardoor je als je het warm krijgt nog wat afkoeling kunt krijgen.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?
Ik loop het liefst op Nike Lunar glide´s, ik heb ze een paar jaar geleden gekocht bij de Runner’s World winkel bij het Amsterdamse bos en sinds dien loop ik liever niet op andere schoenen. Ik heb een tijdje op verschillende New Balance schoenen gelopen en 1 paar hiervan zit ook heerlijk, maar de andere schoenen zijn niet geschikt voor mijn loop en voeten. Mijn tip is dan ook om echt naar een goede winkel te gaan en daar advies in te winnen over wat voor jou de beste schoenen zijn.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Niet meer, ik gebruikte tot een half jaar geleden de Nike plus App maar door de aanschaf van mijn Nike GPRS horloge is dat niet meer nodig.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Ik begin tijdens het lopen vaak met heel veel dingen in mijn hoofd en vooral dingen waar ik me druk om maak. Na een minuut of 20 ben ik echter meer bezig met het lopen en ga ik de discussie met mijn geest aan of ik door moet gaan of naar huis zou moeten lopen en is mijn hoofd dus relatief leeg.

Wat zijn voor jou de voordelen aan hardlopen?
Wat ik heel fijn aan hardlopen vind is dat je het kunt doen wanneer je wilt en waar je wilt, of je het nu bij je in de buurt wilt doen of op vakantie, het enige dat je nodig hebt zijn schoenen en sportkleding en dat is het. Ik heb tijdens het hardlopen mening gebied in Amsterdam ontdekt dat ik niet kende en krijg ik veel inspiratie tijdens het lopen.

Wat vind je het nadeel van hardlopen?
Iedereen loopt op zijn eigen tempo en persoonlijk vind ik het erg lastig om met iemand te lopen omdat je dan of sneller of langzamer moet gaan lopen hetgeen veel energie kost. Maar alleen is ook maar alleen en zeker als meisje in het donker laat op de avond op een donker stukje in Amsterdam. Wat ik ook jammer vind is dat het tegenwoordig allemaal om tijd, tijd, tijd draait bij het lopen. Ik wil gewoon genieten en trots zijn als ik 10 kilometer loop zonder dat ik bang ben mijn tijd te noemen omdat het voor sommige mensen niet snel genoeg is. 

Wat staat er nog op je wishlisht?
Nieuwe lunar glide’s 6. Je kunt ze customizen via de nike website maar eigenlijk heb ik er helemaal geen geld voor. Daarnaast zou ik heel graag nog een keer de marathon van NY willen lopen, maar ik weet wel dat ik nu mijn lichaam in acht moet nemen, ik heb veel van mijn lichaam gevraagd gedurende de voorbereidingen van de vorige marathon en dat kan ik beter niet meer doen op deze manier. Als ik het nog een keer doe moet ik echt een rustigere baan hebben anders valt het niet te combineren.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Irritaties zijn er al om als ik aan het lopen ben, ik erger me werkelijk aan alles namelijk en juist daarom werkt het lopen zo lekker. Ik ga me ergeren aan honden die los lopen, aan mensen die midden op de stoep lopen en niet aan de kant gaan, ik erger me aan scooter jongens die me na fluiten [Al vind ik dat stiekem ook best wel weer leuk]. Juist omdat ik me over dat soort stomme dingen druk maak vergeet ik even de dingen van mijn werk en alle ander dingen. Wat bemoedigend werkt is een aanmoediging van een knappe man of weten dat er familie of vrienden op me staan te wachten bij de finish.

Tags: ,
Categorie: Hardlopen, Tag
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer nike 29.06.2014

  Na 750 km zijn je schoenen echt nog niet aan vervanging toe. Je kunt er nog max 750 km mee door, tot ca. 1500.

  • Reageer Stacey 30.06.2014

   Ik loop op kinderschoenen in verband met mijn kleine voeten. De demping in kinderschoenen is na 750 km echt weg, in tegenstelling tot de demping in volwassen schoenen.

 • Reageer Irma 29.06.2014

  Ah, die irritaties zijn zó herkenbaar, haha. Leuk ingevuld!

 • Reageer Melissa 29.06.2014

  Wat fijn dat je zo in to lopen bent, ik zou dat beter ook is wat worden.

 • Reageer Maurits 08.07.2014

  Ik ben sinds 2 weken begonnen met hardlopen. Wat super leuk is dat zeg! Ik neem je tag ff over 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.