Travel: Alleen naar Indonesie

12.06.2014

Foto

Als ik ergens aan toe ben dan is het wel aan vakantie. Even 3 weken geen uren achter de computer zitten, me druk maken om mijn werk en even weg uit Nederland. Eigenlijk zou ik as we speak al in Indonesië zitten, maar dit werd uiteraard uitgesteld nadat bleek dat het gelijk viel met de operatie van mijn ouders. Hoewel het nieuwe plan oktober was, is ook dat plan omgegooid, niet oktober maar volgende week zaterdag vertrek ik namelijk naar Indonesië

Wow volgende week zaterdag al? Ja, dat was ook de reactie van mijn baas toen ik hem afgelopen dinsdag vroeg of ik van 21 juni tot 12 juli vakantie op mocht nemen.

Alleen:
Ook ik had een paar weken geleden niet gedacht dat ik over 1,5 week al op reis ga. Soms loopt het leven anders dan je van te voren hoopt en denkt. Ik ga er niet te veel in detail treden, maar dit is wat ik er over wil zeggen en waar ik het verder bij wil laten. Na een relatie van 1,5 jaar is mijn relatie onlangs gestrand. De afgelopen 1,5 week zijn dus niet gemakkelijk geweest en uiteraard is het nog steeds lastig. Met name het feit dat het gebeurde vlak na de operatie van mijn ouders en het feit dat ik momenteel intensief voor hen zorg maar het heftig. Goed, dat gezegd hebbende, nu het leuke nieuws. Door alle omstandigheden is er 1 ding waar ik verschrikkelijk aan toe ben en dat is vakantie en dat ga ik nu dus ook gewoon opnemen en doen. Na twijfelen tussen 2 bestemmingen, New York en Indonesië besloot ik uiteindelijk gewoon naar Indonesië te gaan. Met wat overtuigingskracht kon ik voor een redelijke prijs mijn reis omboeken, waarvoor wederom een pluim voor Emirates.

Het plan:

Ik begin mijn reis dus in Kuala Lumpur waar ik 1 of 2 dagen wil blijven en waar ik van de week alvast een hotel wil boeken. Het lijkt me leuk de stad even te zien, maar al te veel tijd wil ik er verder niet aan besteden. Vanuit Kuala Lumpur vlieg ik naar Sumatra waar ik in de jungle op zoek ga naar Oerang Oetans. Vanuit Sumatra ga ik naar Yogjakarta [via jakarta] om daar de Borobudur tempel te bezoeken en de Bromo vulkaan te beklimmen bij zonsopkomst. Vanuit daar ga ik naar Bali en direct door naar Gili waar ik wil duiken en tot rust wil komen. De laatste paar dagen wil ik op Bali doorbrengen, Ubud wil ik heel graag bezoeken en verder zie ik het wel. Vanuit Bali vlieg ik weer terug naar Kuala Lumpur en is het al weer tijd om naar huis te gaan.Van Suitcaser naar Backpacker:
Oke, dit is een lastig puntje. Nog nooit is het uberhaubt in mijn hoofd opgekomen om met een backpack op reis te gaan. Sterker nog, ik ben al blij als mijn koffer dicht past met 20 kilo [nadat ik er 40 keer dingen uit heb moeten halen]. Dus het puntje backpack is een hele stap voor mij. Omdat ik geen backpack heb, ben ik op internet op zoek gegaan naar waar ik op zou moeten letten en hoe groot een tas zou moeten zijn.De meningen over de grootte van de tas zijn verdeeld, zegt de een dat 55L genoeg is en dat dit met een vrouwenpostuur het max is wat je zou moeten hebben, de ander zegt juist dat je beter voor 60L of 65L kunt gaan. Ook bestaan er speciale tassen voor vrouwen, hetgeen de onderste 3 van links zijn [de Nomad Karoo is een unisex tas]. En als klap op de vuurpeil heb je ook nog voorladers en bovenladers, een ding is zeker een rist aan de voorkant heeft mijn voorkeur, zodat ik nog een beetje een koffer idee heb. Mijn voorkeur gaat uit naar de meest linker tas.

Mocht iemand tips hebben voor welke tas ik zou moeten gaan hoor ik het graag!

Picture

Picture

Picture

Picture

Alleen reizen:
Ik ga nu dus alleen op reis, maar volgens mij ben je op reis zo alleen als je zelf zou willen. Van iedereen hoor ik dat je heel gemakkelijk contacten legt als je er voor open staat dus ik denk dat ik me zeker wel ga vermaken. Ik heb een Lonely Planet en met een glimlach en open uitstraling moet het dan vast goed komen!
Heeft iemand nog tips waar ik zeker heen zou moeten gaan en voor welke backpack ik zou moeten gaan? 
Tags:
Categorie: Reizen
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.