Travel: Reis zenuwen

20.06.2014
Picture

Morgen rond deze tijd zit ik als het goed is ergens hoog in de lucht en ben ik al weer enige tijd uit het Nederlandse luchtruim. Deze laatste dag zitten er echter behoorlijk wat kriebels in mijn buik, alleen op vakantie, naar een land hier ver vandaan en met een rugtas, ik heb er verschrikkelijk veel zin in maar vind het ook best een beetje spannend.

Toen ik 19 jaar was vertrok ik met 2 enorme koffers met de trein naar Frankrijk waar ik ging werken voor 8 weken op een camping. Ik hield het de 8 weken vol, maar het ging niet volledig van harte, ik moest erg wennen aan de omgeving en het continu samen zijn met mensen die ik niet kende. Toch ging ik 2 jaar later ook naar Italië om daar te werken. Helaas liep dat iets minder goed af en was ik binnen 2 weken weer thuis aangezien de eigenaar zich erg naar gedroeg. Het alleen reizen ging me wel al wat beter af dit keer en dus ging ik ook in dat jaar alleen naar Engeland voor een paar dagen Londen, daar had ik de tijd van mijn leven. Hoewel het allen bestemmingen zijn geweest op maar een paar uur reizen vanaf huis is het dus niet de eerste keer dat ik alleen op avontuur ga.Wat het dit keer spannend maakt is dat het een vreemd land voor mij is en ik niet alles tot in de puntjes heb voorbereid. Voor de eerste 2 nachten heb ik een hotel, de vlucht van Kuala Lumpur naar Sumatra is geboekt maar vanaf daar heb ik heel veel plannen maar geen overnachtingen en vervoer. Een ieder die mij ook maar een beetje kent weet dat dit best een beetje moeilijk voor mij is. Ik wil graag van te voren alles tot in perfectie hebben geregeld en precies weten waar ik hoe laat moet zijn en wat het gaat kosten.

De reden dat ik nu alleen weg ga en zo op stel en sprong is natuurlijk een combinatie van van alles dat ik de afgelopen maand heb meegemaakt en waardoor ik nu gewoon op ben. Ik ben doodmoe maar lig de hele nacht wakker, je hoeft maar in je vingers te knippen en ik begin te huilen, concentreren op het werk lukt niet meer en als ik nu niet weg ga dan zit ik binnen een maand overspannen thuis.

Had ik dan niet beter gewoon 3 weken naar een Spaans strand kunnen gaan en daar alleen gaan liggen? Misschien wel, maar ik denk dat ik dan direct te veel rust heb en het gaat in eens te groot is. Door juist het avontuur aan te gaan zal ik in het begin niet alleen hoeven te denken aan alles wat er is gebeurd, maar zal ik ook bezig zijn met alles wat ik mee maak, moet regelen en zie. Naar mate mijn reis vordert, naar mate ook de rust in mijn vakantie toe zal nemen, ik begin immers vrij actief en eindig op de stranden van Gili en Bali.

Vandaag ben ik gewoon aan het werk en moet ik mijn kriebels dus gewoon in mijn buik proberen te houden. Inpakken doe ik deels vanavond en deels morgen in de ochtend, maar veel licht al klaar of zit al in een tasje dus voor grote verrassingen zal ik niet komen te staan. Tijdens mijn reis zal ik die genoeg mee maken, ja dat is spannend, maar ook wel heel erg leuk.

Hebben jullie doorgaans ook kriebels vlak voor een vakantie? 

Tags:
Categorie: Reizen
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Marielle 20.06.2014

  Ik reageer eigenlijk nooit maar dit keer heb ik het idee dat ik dat wel moet doen. Ik lees je blog nu al enkele maanden en ik moet toegeven dat ik geniet wanneer er weer een blog klaar staat. Onwijs veel plezier gegund de komende tijd en ik kan nu al niet wachten om je verhalen te lezen!

 • Reageer Rianca 20.06.2014

  Ik vind het hartstikke stoer dat je dit gaat doen. En ik hoop dat je er met volle teugen van gaat genieten. Ik heb net als jij ook altijd kriebels voor de vakantie, maar als ik er dan eenmaal ben valt er een rust over me heen en is de tijd alweer veel te snel voorbij.

  Maar geniet! Je verdiend het! <3

 • Reageer Andrea 20.06.2014

  Wat stoer zeg dat je die reis gaat maken. Ik hoop dat je rust vindt en tot jezelf kan komen. Geniet ervan!

 • Reageer VanDaalEnzo 20.06.2014

  Heel stoer dat je dit gaat doen. Loslaten is ook moeilijk. Mooi om dat zo te doen. Ga lekker genieten, je gaat een prachtig en onvergetelijke reis maken om nooit te vergeten. Enjoy en zie de verhalen wel verschijnen. 🙂

 • Reageer Marlissa 20.06.2014

  Wat een sterke beslissing en heel veel plezier van je vakantie. Indonesië is prachtig!

 • Reageer Suuz 21.06.2014

  HEEEEEEL VEEL PLEZIÉR!! Geniet ervan! Lekker aan jezelf denken, uitrusten en veel leuke en nieuwe dingen doen! Nu al benieuwd naar al je foto’s en verhalen! You can do it! Kanjer!

 • Reageer Fleur 21.06.2014

  Veel plezier!! Geniet ervan. Hoe ga je eigenlijk glutenvrij op reis? Lijkt me best lastig!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.