De inhoud van mijn foto tas

02.07.2014
Picture

Ik ben gek op fotograferen en nu ik op reis ben zeul ik dan ook dagelijks met 3 camera’s en dan heb ik de camera op mijn telefoon nog niet eens mee gerekend. Inmiddels heb ik een hele collectie aan spullen verzameld waar ik mijn foto’s mee maak en omdat ik weet dat vele van jullie ook fotograferen deel ik vandaag de inhoud van mijn foto tas.

Canon 550D en de daarbij behorende producten
De liefde van mijn leven is mijn Canon 550 D die ik al heel wat jaren heb. Bij aankoop van deze camera kocht ik de set met daarin een 18-55 lens van Canon al gebruik ik deze lens tegenwoordig eigenlijk bijna nooit meer. De lens die ik voor de blog meestal gebruik is mijn 1.8 50MM lens van Canon waarmee je maar weinig licht nodig hebt om een foto te maken en waar je heel goed scherpte diepte contrasten kunt vastleggen. Op reis gebruik ik meestal mijn Tamron lens omdat deze multifunctioneel is, het is een 18-200 lens en daardoor heb je een groot en breed bereik en kun je zowel van ver af als van dichtbij fotograferen. Bij deze lens zit een zonneklep en op al mijn lenzen zit een UV filter, niet alleen voor de zon maar dit is ook ter bescherming van je lens.
Picture

Panasonic DMC FT25
Deze camera heb ik vorig jaar gekocht toen ik naar Thailand ging, ik wilde een camera hebben waarbij ik me niet druk hoefde te maken over water of vallen. Een spiegelreflex camera is heel erg leuk maar ook zwaar en kwetsbaar en in sommige omstandigheden is dat gewoon niet zo heel erg handig als je op reis bent. Deze camera kan tot 10 meter diep dus heb ik ook regelmatig gebruikt toen we gingen snorkelen. Dit is trouwens ook een camera die je eerder aan een vreemde geeft als je op reis bent als je iemand wilt vragen een foto van je te maken, dat doe je toch minder snel met een spiegelreflex camera natuurlijk.
Picture

Denver Action Cam
Deze is net nieuw en hier hebben jullie onlangs over kunnen lezen. Ik heb in mijn camera tas niet alle accesoires gestopt omdat ik ze lang niet allemaal gebruik. Het is een soort Go Pro maar dan in een budget versie en tot op heden ben ik er heel erg blij mee en kan ik er ook een leuk filmpje mee produceren op reis zodat jullie na afloop ook een beetje een idee hebben van wat ik allemaal heb gedaan.
Overige
Uiteraard heb ik de nodige geheugenkaartjes in mijn tas zitten voor tijdens het fotograferen. Onlangs las ik over een kaartje dat met wifi werkt en dat lijkt me echt een uitkomst maar deze kaartjes zijn erg prijzig dus ik denk dat het nog wel even duurt voor ik die aan ga schaffen. Verder heb ik natuurlijk ook mijn nieuwe statief bij me, maar die past eerlijkheidshalve niet in mijn tas hoor ;).
Tags:
Categorie: Fotografie
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.