My favorite drinks

04.07.2014

 

Picture

Ik drink een paar liter per dag, voornamelijk, water en thee maar op mijn werk is koffie vaak ook hoog nodig om wakker te blijven of voor wat extra energie. Aan mijn dagelijkse 2 liter kom ik dan ook makkelijk en drankjes vind ik sowieso altijd wel lekker dus vandaag nu eens mijn 10 favoriete drankjes.

1. Verse Munt thee: 
Dit drink ik echt het hele jaar door. Het is in de winter lekker warm en in de zomer verfrist de warme smaak. Ik haal mijn munt meestal bij de Turk in de buurt waar ik maar 40 cent betaal per bosje. Ik drink trouwens mijn munt thee zonder honing al wil ik er in de winter nog wel eens een zoetje in doen.
2.  Water:
Na verse munt thee het andere drankje waar ik helemaal weg van ben. Het klinkt gek maar je maakt me echt veel gelukkiger met een glas water dan een glas cola ofzo.
3. Pompelmo in Rosa:
Huh, wat is dat hoor ik je denken? Het is een drankje dat helaas alleen in Italië te koop is en waarvan ik altijd hoop dat mijn ouders een aantal flessen voor me mee nemen. Ik schreef al eens eerder over mijnPompelmo liefde en heb de fabrikant nu al meerdere mailtjes gestuurd maar helaas ligt het nog steeds niet in de Nederlandse schappen.
4. Aperol Spritz:
Stiekem vind ik de voor gemixte versie ene stuk minder dan de zelf gemaakte variant maar aangezien ik niet een fles prosecco open kan laten staan weken voor dat ene glas per maand dat ik drink zijn deze kleine flesjes ideaal. Ik ontdekte het een paar jaar geleden in Italië en sinds dien begint het hier ook steeds meer te komen gelukkig.
5. Verse Jus D’orange:
Vroeger dronk ik het iedere ochtend, maar tegenwoordig probeer ik me in te houden. Ik vind het echter wel heel erg lekker, zeker als het warm weer is en het drankje heel koud is, dan kan ik zo een paar liter op.
6. Skinny en suikervrije Vanilla Latte – Starbucks
Mijn favoriete drankje bij de Starbucks toch echt wel met stip. Toen ze net in Nederland waren was het nog even wennen aan mijn specifieke bestelling met magere melk en suikervrije vanille maar tegenwoordig is het geen probleem meer.
7. Spa rood met munt/citroen
Sinds kort in de winkel en nu al standaard in de koelkast. Ik ben niet een echte liefhebben van prik maar in de zomer is het wel goed tegen de dorst. Spa rood vond ik dan altijd al wel een goede optie maar deze met een licht smaakje en geen calorieën is helemaal het einde!
8. Warme chocolademelk met slagroom
Do I need to say more?
9. Kokos Water
Ik weet eigenlijk niet waarom deze op plaats 9 staat want hij hoort eigenlijk wel hoger te staan. Naast het feit dat kokos water heel erg lekker is, zeker als het gaat om een verse kokosnoot met een rietje, is het ook nog eens heel goed voor je. Kokoswater hydrateert je lichaam namelijk beter dan water en is dus zeker voor en na het sporten een goede keuze.
10. Frappuchino
Niet echt gezond maar ook zo lekker, zeker met slagroom…. Mijn favoriete smaak is caramel en nu ik er aan denk heb ik eigenlijk wel zin in een Frappuchino!

Wat is jouw favoriete drankje? 

Tags:
Categorie: Food
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Irma 05.07.2014

  Oh ik deel je liefde voor muntthee en water. Al vind ik water extra lekker met wat citroen en munt. Aanrader!

 • Reageer Margot 07.07.2014

  Muntthee vind ik ook wel lekker! En aperol spritzzzz mmmmm daar kan je mij geen groter plezier mee doen! Verder prefereer ik eerder de gewone spa rood dan die met munt…
  Kokoswater is helaas mijn ding niet 🙁 en koffie ook niet…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.