Hotspots: De glutenvrije winkel

03.07.2014
Foto

Hoewel glutenvrije producten steeds beter en breder beschikbaar zijn is het nog wel eens zoeken naar lekkere producten of een variatie op bepaalde producten. Met name het vinden van volkoren producten die glutenvrij zijn is erg lastig is de meeste winkels, tot ik de Glutenvrije winkel ontdekte.

 Op mijn tweewielige bolide begeef ik me weer eens in de richting van de Dirk waar ik normaliter altijd mijn glutenvrije pasta haal. Voor 1,59 verkopen ze een zak pasta gemaakt van Maismeel en waarvan de smaak niet onder doet voor reguliere pasta. Op mijn weg naar de Dirk wordt mijn aandacht echter getrokken door een winkel aan de rechterzijde van de Pretoriusstraat waar vlaggetjes hangen in vrolijke kleuren. Tot mijn grote verbazing staat op de ruit van de winkel te lezen ‘Glutenvrije winkel’. Ik knipper twee keer met mijn ogen, ik kan het bijna niet geloven, op nog geen minuut van mijn huis verwijderd zit een volledige glutenvrije winkel?! Zo snel als ik kan parkeer ik mijn bolide en spoed ik me de winkel in. Het is een ware hemel voor glutenvrije mensen onder ons, van glutenvrije Oreo koekjes tot kroketten, volkorenpasta, koekjes, brood en nog veel meer.
Ik loop langs de rekken van de winkel en kijk mijn ogen uit, zo voelt het dus om in de hemel te zijn. Alles wat ze verkopen is 100% glutenvrij, geen zorgen om besmetting of onbetrouwbare verpakkingen. Het is dat ik moet denken aan mijn bikini lichaam maar anders had ik die hele doos Oreo koekjes gekocht en nog de zelfde dag opgegeten!

Omdat ik mij, met het oog op die bikini dus, moet inhouden besluit ik met grote tegenzin alleen een zakje volkoren macaroni te kopen dat is gemaakt van rijst. De verkoopster en eigenaressen van de winkel staat vol trots achter de toonbank en helpt me met de service die ik laatst nog kreeg toen ik een tas kocht in de P.C. Hooftstraat. Ik voel me speciaal en er wordt aandacht aan me besteed. Ondertussen blijf ik me verlekkeren aan alle producten die ze verkopen en vertel ik haar snel terug te zijn. En dat doe ik, zodra ik mijn bikini lichaam heb vertoont op vakantie kom ik terug voor de doos Oreo’s en eet ik ze lekker allemaal in mijn eentje op, gewoon omdat het kan en ik er geen buikpijn van zal krijgen!

Picture

Op bovenstaande foto kun je een deel van het assortiment van de winkel zien en zie je dus ook dat er de nodige producten in de diepvries liggen. Mocht je langs gaan en van ver komen is het wellicht dan ook handig om een diepvries tas mee te nemen.Je kunt de glutenvrije winkel vinden in de Pretoriusstraat nummer 37 te Amsterdam. Voor meer informatie en openingstijden kun je kijken op de website van de Glutenvrije winkel.

Tags: ,
Categorie: Gluten, Glutenvrije Optie
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer erlinde 03.07.2014

    Wat goed gewoon een glutenvrije winkel! Wel een stukje rijden vanuit Arnhem, maar goed om te weten;-)

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.