When I’m 25

24.07.2014
Picture

25 jaar, ik vind het stiekem wel een beetje een serieuze leeftijd worden. Een marathon, nee dat gaat dit jaar niet gebeuren, maar er zijn wel heel veel andere plannen en dromen die ik dit jaar verder wil gaan invullen of ten uitvoer wil gaan brengen. Dus vandaag mijn plannen en dromen voor mijn 25ste levensjaar.

 • Reizen: Reizen is het enige dat geld kost waar je rijker van wordt, in het Nederlands klinkt deze quote een stuk minder mooi maar het is zeker niet minder waar. Mijn reis door Indonesië heeft me veel gebracht en gegeven. Ik heb geweldige mensen leren kennen en heel veel nieuwe dingen gedaan en ontdekt. Ik heb geleerd dat ik op mezelf kan vertrouwen en kan bouwen, zelfs als ik 3 weken alleen in een wildvreemd land zit aan de andere kan van de wereld.
  Komend jaar staan er een aantal dingen op de planning, New York moet het komende jaar er nu echt eens van gaan komen. Daarnaast wil ik graag leuke weekendjes weg met vriendinnen mijn ouders en misschien wel een nieuwe liefde. Ik hoop volgend jaar naar Zuid-Afrika te kunnen voor een safari, iets waar ik al jaren van droom. Mocht ik nog vakantie dagen en geld overhouden, dan zou ik ook wel heel graag een paar dagen mijn ouders op willen zoeken als zij naar Italië gaan volgend jaar.
  New York, Zuid-Afrika, Italië en vele citytrips. De wereld ontdekken wordt het devies dit jaar. 
 • Werk: Ik heb een baan waar veel mensen van dromen, het is een groot internationaal bedrijf die me de mogelijkheid geeft om me verder te ontwikkelen. Toch zijn er ook keerzijden aan deze baan die me af en toe aan het twijfelen brengen, werk weken van 60-70 uur, weinig vrijheid, weinig creativiteit en louter computer werk, het zijn dingen die een beetje beginnen te knagen, is dit alles, doe ik dit nog 45 jaar? Ik wil me het komende jaar graag gaan oriënteren op wat ik anders zou willen en wat daarin de mogelijkheden zijn. Nee, ik zeg niet dat ik ontslag ga nemen en weg ga, maar wellicht zijn er mogelijkheden binnen mijn functie of binnen het bedrijf die mij beter passen.
  Het zoeken naar nieuwe uitdagingen binnen mijn huidige functie of misschien wel daarbuiten. 
 • Huizen en Verhuizen: Over 1,5 jaar moet ik mijn huis uit, dat zal gaan betekenen dat ik het komende jaar vast moet gaan bekijken wat ik wil, waar ik heen wil en wat er mogelijk is. Het liefst zou ik een huis gaan kopen, maar hiervoor moet ik me natuurlijk goed laten voorlichten en ook voor mezelf gaan bepalen waar ik dan graag zou willen kopen.
  Het oriënteren en wellicht doorhakken van de knoop met betrekking tot mijn volgende woonruimte.
 • Sporten: Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van hardlopen. Het heeft me heel veel gebracht, niet alleen was ik superfit, ook heb ik veel leuke mensen leren kennen en geweldige dingen mogen meemaken door het lopen. Door het lopen heb ik andere sporten op een lager pitje gezet, zoals het dansen, iets waar ik ontzettend veel plezier in heb. Ik heb besloten gewoon lekker te blijven rennen het komende jaar, maar ook passies zoals het dansen, yoga, pilates en zumba weer op te gaan pakken.
  Het oppakken van oude liefdes als dans, Zumba, pilates en Yoga in combinatie met hardlopen
 • Fotografie: Het verdwijnt soms even naar de achtergrond, niet omdat ik het niet wil doen, maar omdat ik er simpelweg niet de tijd voor kan vinden. Fotografie is een van de passie’s waar ik me volledig in kan verliezen en waar ik nog heel veel in te leren heb. Ik zou dan ook heel graag een cursus willen doen die zich specifiek richt op portretten of reizen. Als iemand nog goede tips heeft, dan hoor ik het graag 😉
  Meer tijd vrijmaken voor deze passie, niet alleen door meer te fotograferen maar ook door een cursus te gaan volgen.
 • Blog: Ik zou dit jaar graag de blog nog verder willen professionaliseren. Er zijn wat dingen in de layout die me nog niet helemaal zinnen en er zijn nog wat dingen die beter kunnen. Ook zal er iets anders over bepaalde zaken worden geschreven, was ik in het verleden bijvoorbeeld heel open over mijn relatie, is dat nu iets wat ik niet meer uitgebreid op de blog zal gaan beschrijven. Het professionaliseren richt zich dan ook voornamelijk op de content van de artikelen en de vormgeving, een fulltime blogger, nee dat zal er niet in zitten voor me.
  Het verder professionaliseren van de blog door het aanpassen van content en layout. 
 • Stress Less, Enjoy More: Het afgelopen jaar was een heel stressvol jaar en heb ik maar weinig kunnen relaxen en ontspannen. Van drukte op het werk, gezondheidsproblemen, relatieproblemen en marathon trainingen, veel genieten en ontspannen was er niet bij. Ik leg de lat voor mezelf vaak heel erg leuk waardoor ik nog amper kan genieten van leuke dingen en dat moet nu maar eens afgelopen zijn
  Meer genieten van leuke dingen en de lat niet meer zo hoog leggen zodat dit ook makkelijker wordt. 
Tags:
Categorie: Persoonlijk
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Eva 24.07.2014

  Gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat je een topjaar tegemoet gaat ! Ik zou het jammer vinden als je geslotener zou worden op je blog. Het persoonlijke element, de dingen die je over jezelf vertelt geven juist charme. Uiteraard hoef je niet je hele hart en ziel hier open te leggen, maar het zou jammer zijn als je niet je twijfels, je gevoel, je belevenissen, etc. meer met ons zou delen. In content en lay-out zijn wij jouw bloglezers, niet bijster geïnteresseerd vrees ik …

  • Reageer Stacey 25.07.2014

   Hi Eva, het geslotener worden heeft vooral betrekking op het het deel van mijn ‘liefdesleven’ de rest blijf ik gewoon lekker delen en zodra ik echt iets over mijn liefdesleven te melden heb dan zal dat ook gewoon gebeuren. Ik vind alleen dat mijn blog niet negatieve gevolgen zou moeten hebben voor mijn partner, dus zaken als zijn naam enzo laat ik lekker buiten de blog. Nu houdt ik het allemaal nog even een beetje stil omdat alles nog erg pril is. Maar het feit dat ik dit deel geeft je hopelijk al een beetje aan dat ik niet heeeeeeeel gesloten ga worden, toch? 😉

   • Reageer Eva 25.07.2014

    Hahaha, leuk ! Gefeliciteerd ! Ik had al zo’n vermoeden (tussen de regels door geef je ook nog wel eens wat prijs 😉
    Heel erg fijn dat je gewoon lekker alles blijft delen. En wat de privacy van je loved ones (en jezelf dus ook) betreft : groot gelijk hoor, kijk maar uit met dat soort dingen.

 • Reageer Marlissa 25.07.2014

  Heel veel mooie dromen en plannen! En natuurlijk van harte gefeliciteerd! Dat je dromen uit mogen komen:)

 • Reageer Erlinde 25.07.2014

  Gefeliciteerd! Dat zijn mooie doelen. Geniet! En ik vind je blog nu al heel profi!

 • Reageer Andrea 05.08.2014

  Prachtige plannen voor je nieuwe levensjaar! Vooral de laatste is erg belangrijk. Ik herken “de lat hoog leggen” en loop daar nu ook tegenaan. Constant 100% van jezelf verwachten gaat een keer knellen. 80% is vaak ook meer dan voldoende. Dan zijn we sneller tevreden, waardoor we minder stress hebben en meer kunnen genieten.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.