Office Life: Hoe overleef je warme dagen op kantoor

18.07.2014
Picture

Het is heet en dat is merkbaar, de Nederlandse stranden liggen afgeladen, net als de terrassen en er staan elle lange files naar de stranden. Met dit weer in een hete auto in de file staan lijkt me geen pretje, maar als je dan eenmaal op het strand bent….. Tsja ik kan blijven fantaseren over een middagje in bikini op het strand maar helaas is er gewoon werk aan de winkel en zit ik opgesloten op kantoor.

Gehuld in een dun zomerjurkje en mijn favoriete Todd pumps met een open hiel is het hier binnen best te doen. Zojuist heb ik besloten dat ik niet zielig ben, en mijn mede kantoor gevangenen ook niet!
Wij zijn niet zielig omdat:
1. Er zijn mensen die helemaal geen baan hebben en een moord zouden doen voor een baan
2. De zon is helemaal niet goed voor je huid
3. Ik krijg gewoon een mooi salaris aan het einde van de maand
4. Werken betekend nog niet dat je niet van het weer kan genieten, dat kan na 18:00 uur ook.
5. Het is veel te heet om op het strand te liggenGoed zoals jullie wel begrijpen komt meer dan de helft van dit lijstje uit mijn duim, want laten we eerlijk zijn, met dit weer wil je er gewoon van kunnen genieten! Mijn collega’s [die blijkbaar allemaal nog vakantiedagen hebben] zijn vrijwel allemaal vrij en van de 30 mensen die er normaal op deze verdieping werken, zijn er welgeteld 5. Ik doe dus iets verkeerd……. De 5 die er wel zijn, klagen steen en been over de hitte en de lontjes zijn korter dan normaal.

Maar hoe overleef je een warme dag op kantoor? Hier wat tips van mij als ervaringsdeskundige:

 1. Zorg dat je genoeg drinkt, het beste kun je gewoon water drinken maar ook Coco’s water hydrateert je lichaam heel goed, bijvoorbeeld het water van Vita Coco.
 2. Regel ijsjes voor jou en je collega’s, met name waterijsjes zijn lekker verfrissend.
 3. Probeer je zo luchtig mogelijk te kleden. Natuurlijk verschillen de kleding richtlijnen per bedrijf maar daarbinnen kun je vast wel iets verzinnen.
 4. Sluit je af voor social media, dus check niet je Whatsapp, Instagram, Twitter of Facebook, want je gaat je alleen maar rotter voelen van alle heerlijke strandfoto’s!
 5. Zorg dat je in de avond leuke plannen hebt, zodat je iets hebt om naar uit te kijken als je klaar bent.
 6. Zet vrolijke muziek op, zelf word ik bijvoorbeeld heel blij van de liedjes Sonnentanz – Klangkarussell, Candy – Robbie Williams en Love Me Again – John Newman.
 7. Biedt jouw werkgever je de mogelijkheid om thuis te werken? Pak die kans dan, natuurlijk is het thuis ook heet, maar daar kun je tenminste vertoeven in je bikini! [Mits je geen conference calls hebt met video verbinding natuurlijk!]


Hebben jullie nog tips hoe je deze warme dagen kunt overleven op je werk?

[Ik heb dit artikel vorig jaar juli ook geplaatst op mijn blog, destijds lazen slechts 10 mensen mijn blog dus vandaar dat ik dit artikel nogmaals durfde te plaatsen. Heb je het al gelezen, dan mijn excuus, ik heb dit artikel vandaag ‘extra’ geplaatst, naast de plog.]

Tags:
Categorie: Office Life
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Bente 18.07.2014

  Mh ik heb de mazzel dat het bij ons op kantoor heerlijk koel is. Een beetje vanzelfsprekende tip maar: ga in je pauze lekker naar buiten! Wij hebben net heerlijk buiten geluncht 🙂

  • Reageer Kim 18.07.2014

   Dit had je al eens gepost…

 • Reageer Irma 18.07.2014

  Heerlijk dat ik in de woonbegeleiding werk, waar de airco vol op aan kan en de cliënten het liefst door de sproeier heen rennen -en ik word mee gesleurd. (: thanks voor de tips!

 • Reageer Wanda 21.07.2014

  Gelukkig doet sinds kort de airco het redelijk goed, want anders was het bij ons echt niet om uit te houden en dan helpt liters water drinken helaas niet meer om een barstende koppijn tegen te houden…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.