Plog – Donderdag 17 juli

18.07.2014
Picture

Gisteren, het was qua weer een prachtige dag die in de namiddag natuurlijk een hele zwarte rand kreeg. Het was mijn plog dag en dus maakte ik de nodige foto’s van onder andere mijn zaken lunch op een terras aan de Amstel en mijn etentje op het strand. Maar ook volgde ik het nieuws op de voet en ben ik behoorlijk aangeslagen door het verschrikkelijke nieuws.

Picture

06:00 – 08:15
Mijn wekker staat om 06:30 maar als ik om 06:00 wakker word lees ik in mijn werk mail iets waardoor ik direct wakker ben. Het zonnetje schijnt door een spleetje van mijn vouwgordijn naar binnen en er staat een leuke dag op me te wachten. Stap een is een glas water met citroen, een gewoonte die ik mezelf weer probeer aan te leren nadat ik het al weer een tijdje niet had gedaan. Ik gooi mijn havermout in de magnetron en stap onder de douche. Ik ga iets netter dan gebruikelijk naar kantoor, we hebben een zakelijke lunch en ik heb een etentje in de avond. Ik kies voor mijn rode jurkje en doe mijn haar zoals gebruikelijk met een klemmetje half vast naar achteren. Na louter wat mascara te hebben opgebracht ben ik klaar voor vandaag en begin ik aan mijn havermout terwijl ik ondertussen het nieuws kijk. Rond 07:45 stap ik op de fiets richting kantoor, eerder dan normaal, maar ik wil vanmiddag op tijd richting het strand.

Picture

08:15-17:45
Op kantoor is het even flink aanpoten, het is nog behoorlijk druk en ik wil niet alleen op tijd weg, maar ik heb ook een zakelijke lunch tussen de middag. Ik begin voor de verandering eens niet met koffie maar met een klein kopje thee en vooral heel veel water. Tussen de middag ga ik naar Riva, een restaurant met flonder terraop op en aan de Amstel, een heerlijke plek om in de zon te lunchen. Ik kies voor de Caesar Salad met een verse jus d’orange. Het is heerlijk en stiekem wil ik helemaal niet meer terug naar kantoor, ik zit namelijk wel prima op het terras. Helaas moet ik gewoon terug om nog iets meer dan 3 uurtjes te werken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer heel productief ben de rest van de middag, maar goed dat is niet anders. Ondertussen komt er ook nog een pakketje binnen, maar helaas weet ik inmiddels dat al hetgeen dat ik heb gekocht te groot is… Rond een uurtje of 17:00 krijgt mijn collega een nieuws update dat er een vliegtuig is neergestort en al snel stromen de appjes binnen. Mijn moeder is helemaal van slag wetende dat ik daar vorige week nog vloog en ook vrienden en vriendinnen laten weten heel blij te zijn dat ik al weer terug ben. Ja ik wel, zo veel andere gaan niet meer veilig terug komen…… Met een knoop in mijn maag ga ik van kantoor weg.
Picture

17:45 – 0:00
Mijn fiets laat ik in de garage van mijn werk staan en ik loop richting de metro om vanaf daar naar Amsterdam Centraal te gaan. Op Amsterdam Centraal heb ik al verschrikkelijk veel honger en besluit ik snel even naar de starbucks te lopen voor een Frappuchino, soms moet je jezelf even trakteren. Op het station neem ik de trein naar Haarlem waar mijn lift al geduldige op me staat te wachten. We zijn naar Zandvoort waar we een tafeltje gereserveerd hebben bij strandtent Thalassa. Het fijne aan deze strandtent is dat ze op de kaart precies hebben aangegeven welke gerechten glutenvrij zijn of glutenvrij te bereiden zijn. Ik kies uiteindelijk voor Zalm vooraf en daarbij worden glutenvrije broodjes geserveerd, top! Ook de kabeljauw filet is heerlijk net als de Dame Blanche die ik al toetje bestel.
Picture

Minder dan een week geleden stapte ik in het toestel van Malaysia Airlines dat je hierboven op de foto ziet staan. Ik vloog vanaf Bali naar Kuala Lumpur. Vlak voor mijn vlucht maakte ik nog grapjes met mijn collega’s, vrienden en ouders dat hij van de radar zou verdwijnen en mijn moeder zat gedurende de hele vlucht in de stress of alles wel oke was gegaan. Ik ben veilig aangekomen, voor zo veel andere mensen kunnen we dat helaas niet zeggen. Mensen die op weg waren voor een vakantie, werkbezoek, naar huis op familiebezoek. Ik heb een brok ik mijn keel en krijg geen hap meer door mijn keel sinds ik vannacht de beelden heb gezien. Een vriend van mij is zijn broertje verloren, na 6 jaar studeren was hij dan eindelijk afgestudeerd en ging hij een paar maanden reizen. Zo veel zin had hij in zijn reis, zo jong en zo midden in het leven me nog zo veel plannen. Ik kan er niet over uit, wat er is gebeurt is verschrikkelijk…..
Tags:
Categorie: Diary, Plog
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Sabrina 18.07.2014

  Je eten ziet er echt heerlijk uit Stacey. Toen ik het nieuws hoorde dacht ik ook direct aan jouw vlucht van vorige week, ik ben er stil van, verschrikkelijk nieuws!

 • Reageer Marieke 18.07.2014

  Goede dag om buiten te lunchen en uit eten te gaan, ik vind het heel grappig hoe je, je etentje in je plog hebt verwerkt. Het is me duidelijk maar ook duidelijk hoe jij dit wil behandelen, dus ik zal er verder mijn mond over houden, maar geniet er maar lekker van 😉

  MH17, ik kan er niet veel over kwijt, ik ben er stil van…..

 • Reageer Margot 18.07.2014

  MH17… er zijn geen woorden voor… Ik volg sinds gisterenavond ook op de voet al het nieuws… Wie is hier verantwoordelijk voor en vooral hoe gaat de wereld op het gebeurde reageren…

 • Reageer Lina 18.07.2014

  Wat Marieke zegt viel mij ook gelijk op, je praat er mooi om heen en gelijk heb je! Wanneer horen we meer?

 • Reageer Tedje 18.07.2014

  Pffff. Er zijn geen woorden voor wat er gisteren is gebeurd. Echt niet normaal. Wat ontzettend erg voor de vriend van je. 🙁 Heel veel sterkte.

 • Reageer Irma 18.07.2014

  Kippenvel bij je laatste stukje…

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.