Plog: Vrijdag 11 en Zaterdag 12 juli

14.07.2014
Picture

Van Seminyak naar Denpasar, naar Kuala Lumpur, Dubai en Amsterdam, afgelopen zaterdag kwam ik na een lange reis weer terug in Nederland. Enerzijds blij om thuis te zijn en weer bij mijn familie en vrienden te zijn, weer in onze moderne samenleving te zijn en natuurlijk mijn eigen bed. Anderzijds vermaakte ik me opperbest en had ik er met gemak nog 3 weken aan vast kunnen knopen en heb ik totaal geen zin om weer het hectische en drukke kantoor leven in te duiken. Ik hield van zowel vrijdag 11 juli als zaterdag 12 juli een plog bij.

Foto

Mijn wekker gaat om een uurtje of half 9 maar aangezien ik in het beste bed van de hele reis lig blijf ik nog een kleine 45 minuten in mijn bed liggen en kijk ik naar CNN. Na te hebben gedoucht ga ik me aankleden. In een drogisterij in Ubud vond ik de Speedstick deo voor omgerekend 1,90 dus ik heb er gelijk 2 gekocht en ben laaiend enthousiast. Eenmaal aangekleed is het tijd om op ontbijt jacht te gaan.
Foto

Eerst loop ik naar het strand omdat ik aanvankelijk op het strand wil ontbijten maar op de kaart kan ik telkens niets vinden wat ik wil en mag dus besluit ik in een zijstraatje te gaan ontbijten. Ik vind weer een healthy restaurantje en besteld een watermeloen juice, een cafe latte en een bakje havermout met appel en kaneel, je begrijpt na 3 weken geen havermout kan ik mijn geluk niet op! Ondertussen ruim ik de portomonee in die ik onderweg heb gekocht. Het is een portomonee waar ook mijn paspoort en reisdocumenten in passen, iets wat ik wel prettig vind met al dat reizen, anders loop je vak met je portomonee, je paspoort en nog een mapje met reisdocumenten. Na het ontbijt ga ik op zoek naar een voetbal shirt van mijn vader en spot ik in iedere winkel de meest bizarre nike schoenen, nou ja nike… ;). Helaas vind ik nog geen shirt, maar wel heel veel leuke schattige armbandjes, zoals deze.
Foto

Ik vind dat ik mijn vakantie wel even af mag sluiten met een pedicure en massage dus neem ik plaats in de stoel waar ik gedurende 1,5 uur heerlijk word verwend. Onderweg naar het hotel doe ik nog een laatste poging om een shirt voor mijn vader te scoren en vind ik hem eindelijk, net als de blauwe pet die ik om een of andere reden graag wilde hebben. Ik ga naar mijn hotel, pak mijn backpack, die ik reeds de avond er voor heb ingepakt en check uit.
Foto

Bij mijn hotel heb ik een taxi gereserveerd die mij naar de luchthaven brengt. Ging ik weg met 13,8 kilo, ik ga terug met iets meer…. Tsja ik heb vrij veel gekocht, maar alsnog vind ik het best netjes. Op de luchthaven geniet ik van een macaron in groene thee smaak en een ijskoffie en verlies ik bijna mijn verstand bij een horloge winkel, maar gelukkig weet ik me nog net in te houden.
Foto

Ik vlieg met Malaysia Airlines tot grote hilariteit van mijn collega’s die me aanraden te doen alsof ook ik van de radar verdwijn zodat ik een nieuw leven kan gaan beginnen op Bali. In het vliegtuig kijk ik Suits, ik heb ze al gezien deze afleveringen maar het blijft toch leuk. Ik had een glutenvrije maaltijd besteld maar kreeg een reguliere maaltijd, een beetje jammer. Maar uiteindelijk gaven ze me een kleine salade uit de business class.
Foto

Om 19:00 uur vrijdag lokale tijd kom ik aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Omdat ik vanaf hier verder vlieg met Emirates kan mijn tas niet direct worden doorgezet en moet ik wachten tot 3 uur voor vertrek van de vlucht voor ik mijn tas in kan checken. Helaas heb ik inmiddels verschrikkelijke honger maar kan ik nergens iets te eten krijgen dus drink ik me suf aan ijskoffie en thee. Eenmaal ingecheckt schaf ik een nekkussen aan en vind ik ergens een beker yoghurt te eten, het is niet veel maar glutenvrij in Kuala Lumpur blijkt toch iets lastiger dan gedacht. Ik kan mijn geluk niet op als ik chocolade Goji’s zie, maar men wat was dit vies zeg, echt bleeeeh.
Foto

Om 02:00 begint het volgende deel van mijn trip en vlieg ik van Kuala Lumpur naar Dubai. Het is verschrikkelijk koud in het vliegtuig en inmiddels stik ik van de honger, maar terwijl iedereen een half uur na opstijgen een lekkere maaltijd krijg bestaat de glutenvrije maaltijd uit 2 stuks fruit. Ik pak me goed in en probeer te slapen onder de sterrenhemel. Ongeveer 3,5 uur voor landing krijgen we weer te eten en constateer ik eerst al dat er een pakje crackers bij de maaltijd is geserveerd die gewoon meel bevat. Op de warme maaltijd staat een grote sticker met glutenvrij dus dat zou goed moeten zijn toch? Na 2 happen gebeurt er iets wat ik nog nooit in die hevigheid heb gehad. ik kan het wel uitgillen van de pijn [nee dat doe ik uiteraard niet]. Blijkbaar heeft de andere aan boord zijnde glutenvrije eter het zelfde en na beide 100 keer te hebben uitgelegd wat er aan de hand is worden we overgeplaatst naar het duurste deel van het vliegtuig waar ze complete bedden hebben. Het is prachtig maar er echt van genieten kan ik niet, want ik rol van de pijn.
Foto

Op de luchthaven van Dubai, mag ik na een medische check, weer vrij rondlopen. Ik ga op zoek naar eten dat glutenvrij is en kom uit bij een tentje Paul…. tsja ik besluit er toch maar het eten te halen want eten in het vliegtuig dat vertrouw ik niet meer en ik moet echt wat eten. veel meer dan 3 bakjes fruit en een verse jus gaat het echter niet worden. Ik ben een beetje van slag en val het eerste uur in slaap maar kan de rest van de 5,5 uur niet slapen dus besluit ik FRIENDS te kijken. Hoewel ik deze afleveringen allemaal ken moet ik me inhouden niet keihard te lachen, het blijft leuk en ik ontspan me weer een beetje. Eenmaal in Nederland kan ik niet wachten mijn telefoon aan te zetten en zie ik gelijk een appje met waar ik mijn bagage op kan halen, dat is nog eens lief.
Foto

Om 13:05 Nederlandse tijd landt mijn vliegtuig op Schiphol en komt er dan echt een einde aan mijn reis. Ik word opgehaald door mijn ouders die buiten in de auto op me wachten. Mijn moeder, is verschrikkelijk blij me te zien en ik natuurlijk ook om hen te zien. Bij mijn ouders thuis haal ik direct mijn backpack leeg en draai ik de ene na de andere was terwijl we genieten van een heerlijke barbecue. Om 21:45 rij ik naar huis, zo moe en met een enorme jetlag val ik in een diepe slaap en mis ik de hele wedstrijd, maar wat ben ik blij weer in mijn eigen bed te liggen.Morgen komt mijn weekly diary online en vanaf woensdag komen er weer dagelijks nieuwe artikelen. Ik had echter even een paar dagen nodig om van mijn jetlag af te komen, mijn ouders goed te knuffelen en mijn vrienden weer te zien. 

Tags:
Categorie: Plog
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Linda 14.07.2014

    Jeetje wat verschrikkelijk van het eten in het vliegtuig! Slecht hoor! Gelukkig heb je wel genoten van je vakantie!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.