Plog – 23 juli

25.07.2014
Picture

Woensdag was ik jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden! Met taart op kantoor, vele felicitaties en een etentje met mijn ouders heerlijk buiten in de zon. Het was een super leuke dag, maar ook een dag met een randje. Omdat ik gisteren door een gehackte mailbox helaas de plog niet online kon krijgen, verschijnt hij een dagje later dan gepland.

Picture
Hoewel mijn plogs normaliter om 06:30 uur in de ochtend beginnen begint deze voor de verandering om 0:00 uur. Ik hing aan de telefoon met iemand die me graag wilde feliciteren en ook mijn moeder was voor de gelegenheid nog wakker om me een felicitatie appje te sturen. Om een uurtje of 01:00 ben ik maar gaan slapen en om 06:30 stond de vertrouwde wekker want jarig of niet er moest wel gewoon gewerkt worden. Het begin zoals gebruikelijk met het nieuws en daar is de laatste week niet veel anders te zien en te lezen dan MH17 en de crisis tussen Israel en de Palestijnen. Beide onderwerpen die zo veel onschuldige mensen treft en waar ik zo veel aan zou willen doen maar zo weinig aan kan doen. Ken je dat, dat machteloze gevoel dat je mensen wilt helpen, mensen wilt vertellen dat een bombardement geen oplossing is, maar een klein meisje uit Amsterdam gaat daar echt geen verandering in brengen ben ik bang.Goed even terug naar de orde van de dag na het nieuws te hebben gekeken ga ik douchen en hul ik me in mijn ‘verjaardagsjurkje’ waar ik later vandaag meer over zal gaan vertellen aangezien ik begreep dat jullie hem erg leuk vinden. Ik ontbeet niet met taart maar gewoon met havermout maar vergat door al het geapp en gebel een beetje een foto te maken, waarvoor excuus. Eenmaal alle taarten ingepakt en mijn pumps in de tas was het tijd voor missie: ‘Met 5 verjaardagstaarten die samen een kilo of 15 wegen’ naar kantoor te gaan. Ik pakte de bus, belde met mn mama, wachtte meer dan een kwartier op de bus, wachtte nog langer op de bus, maakte dus uit verveling een selfie met Doutze, een foto van mijn voeten en een foto van de tas en uiteindelijk stapte ik in de bus, metro en liep ik vanaf de metro naar kantoor.

Picture

Op kantoor bleek mijn werkplekje al volledig te zijn opgepimpt door mijn collega’s met vlaggetjes en na mijn collega’s te hebben gezoend [gewoon op de wang, geen gekke ideeën gelijk mensen] ging ik aan het werk. Om half 11 was het taart tijd en was iedereen diep onder de indruk van mijn super duper taarten creaties en dat mocht ook wel na al die uurtjes die ik er in had gestopt. Voor de nieuwsgierige aagjes onder jullie, voor zover de recepten nog niet hier op de blog stonden komen ze de komende weken online ;). Ik werd verwend met een speech van mijn leidinggevende en cadeautjes, I like cadeau bonnen van winkels waar ik daadwerkelijk kom! Mijn collega’s besloten de kamer een verdere oppimp beurt te geven en printte 4 foto’s van Harvey waarvan ik er 1 even heb vastgelegd, I love my colleagues, do I need to say more? Goed ik at gewoon 2 boterhammen met sla en avocado en dus niet met taart en dronk Jasmijn groene thee, die best oke was. Vervolgens was het om 3 uur tijd voor taart ronde 2 die er voor zorgde dat ik weer kon snacken en niet alleen ik maar mijn kantoor stond weer vol met hongerige collega’s die de rest ook allemaal wilde proeven. Om kwart voor 4 zette we de Livestream aan en waren we zeker 3 kwartier dood en dood stil. Ik heb van verschillende mensen op mijn kop gehad online dat ik geen respect zou hebben voor alles wat er aan de hand was door gewoon op taart te trakteren en mijn verjaardag te vieren. Maar respect heb ik zeker en niet zo een klein beetje ook. Ik kan er echter niets aan doen dat ik 25 jaar geleden op 23 juli ben geboren en al sinds maandag avond nachtelijke baksessies aan het doen was voor de taarten die ik ivm gluten niet gewoon in de winkel kon kopen. Had ik maandag geweten dat het een dag van nationale rouw was nee, dan had ik niet uitgedeeld!De beelden waren en zijn zoals iedereen weet verschrikkelijk en met dik kippenvel zit ik op kantoor. Er komt niets meer uit mijn handen en ik ben niet de enige. Dit laat niemand koud. Ik heb de tranen in mijn ogen, zo veel mensen, zo veel dromen en zo veel zin in hun bezoek aan de bestemming waar ze naar op weg waren. Ze zijn terug, veel te vroeg, dromen blijven dromen. Verdriet bij iedereen, of je nu iemand kende of niet, Nederland is een stukje kwijt, we zijn incompleet allemaal getroffen in ons hart.

Picture

Veel vroeger dan ik gewend ben, om 17:30 neem ik buiten plaats in de zon op een bankje wachtende op een zwarte auto met de 2 belangrijkste mensen in mijn leven, mijn papa en mama. We gaan met z’n drietjes uiteten. Voor mijn moeder een heerlijk uitje na al die tijd en weer eens lekker even weg met mijn ouders, speciaal om weer even samen te zijn. We eten bij Loetje aan de Amstel, waar we genieten van heerlijk eten, het weer en de zon. Mijn moeder regelt een spetterend toetje en we sluiten af met een kopje thee bij hen thuis. Ik geef ze een groot deel van de taart left overs en mijn vader brengt me naar huis. Ik ben verwend door mijn ouders met een prachtige plant, snoepjes, een heerlijk product van de Rituals en een bijdrage voor New York. Het is vroeg, maar ik ben moe, heel moe.
Tags:
Categorie: Plog
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Joyce 25.07.2014

  Ik vind je plogs altijd geweldig en ook deze weer.
  Ik vind het helemaal niet respectloos dat je uitdeelde op kantoor. Je wordt tenslotte maar 1 keer 25 en hebt naar mijn mening een goede balans gevonden tussen de dag van nationale rouw en je verjaardag.
  Ik begrijp niet hoe mensen online zulke lelijke dingen kunnen zeggen en dat verdien je ook helemaal niet.
  Ik vind het knap hoe je alles voor elkaar krijgt en je bent mede daarom een grote inspiratiebron voor mij, laat je niet gek maken!

  • Reageer Stacey 30.07.2014

   Hoi Joyce,
   Heel erg bedankt voor je super lieve berichtje! Het steunt me te lezen dat de meeste hier het ook niet gek vinden dat ik ben gaan uitdelen.
   Bedankt voor het steuntje in de rug en je prachtige compliment!

 • Reageer Eva 25.07.2014

  “heb van verschillende mensen op mijn kop gehad online dat ik geen respect zou hebben voor alles wat er aan de hand was door gewoon op taart te trakteren en mijn verjaardag te vieren”

  Dit meen je toch niet echt he ? Wat een vreselijk triest zeg. Als er een overkomt als een gevoelig, invoelend mens, dan ben jij het wel. Bah.
  Een tijd geleden schreef je ook al dat je nare reacties zou hebben gekregen naar aanleiding van je marathon (dat je zou hebben gesjoemeld ofzo ?). Volgens mij heb jij een aantal jaloerse mensen in je omgeving….

  • Reageer Irene 25.07.2014

   Kwamen die reacties trouwens op je blog, of in het echt?

   • Reageer Stacey 30.07.2014

    Via mijn prive facebook en doormiddel van appjes. Gelukkig heb ik meer dan genoeg lieve berichtjes van mensen om mij heen gehad en op de blog, dus nu voel ik me niet meer zo schuldig.

  • Reageer Stacey 30.07.2014

   Dank je wel voor je lieve berichtje Eva.
   Blijkbaar verwachten mensen andere dingen van me dan ik af en toe doe en laten ze me dat maar al te graag weten. Ik probeer me er niet zo veel van aan te trekken, al moet ik zeggen dat de opmerkingen over de marathon me nog steeds wel veel doen. Een ieder kan nagaan dat ik de marathon naar mijn beste kunnen heb gelopen ondanks de vele omstandigheden die er op dat moment waren.
   Maar goed, diep zuchten en mezelf er aan herinneren dat de mensen misschien inderdaad jaloers zijn en weer verder gaan. Je lieve berichtje helpt daar bij, dank je wel!

 • Reageer Irene 25.07.2014

  Stom dat er mensen zijn die zulke verwijten aan je geven. Dat slaat nergens op!
  Stacey, ik hoop dat je toch van je verjaardag genoten hebt. Je wordt maar 1 keer 25 en daar mag je best van genieten!

 • Reageer Melissa 25.07.2014

  Gelukkige verjaardag! Hoera!

 • Reageer Kelly 25.07.2014

  Wat stom die reacties, het werd een dag vooraf bekend gemaakt! En zo te lezen was je tijdens die ene minuut stilte wel stil. Lijkt me respectvol genoeg. Terecht dat jij gewoon je verjaardag vierde! Zo te zien heb je een hele leuke dag gehad op je 25e verjaardag en wat fijn dat je gewoon met je ouders uiteten kon!

 • Reageer Suuz 25.07.2014

  Wauw prachtige dag! En super mooi geschreven! En wat belachelijk van die opmerkingen zeg…..

  Je hebt t super gedaan! Volg je hart en je gevoel! Wat fijn dat je heerlijk met je ouders gegeten hebt! En je bent lekker verwend! Op naar new york!

 • Reageer Yvette 29.07.2014

  Stacey,
  Terug van vakantie lees ik trouw jouw plogs en blogs terug. Allereerst als nog van harte gefeliciteerd. Goed dat je ondanks de de ramp die zich heeft voltrokken, toch jouw verjaardag hebt gevierd. Hoe triest en verdrietig het ook is en hoe hard het ook klinkt: het leven gaat door… ik denk dat niemand van de inzittenden had gewild dat iedereen treurig bij de pakken neer zou gaan zitten. Juist nu besef je hoe opeens het leven voorbij kan zijn. Met respect en met af en toe onze gedachten bij de MH17, is het heus niet raar om een verjaardag te vieren. Ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad :-).

  • Reageer Stacey 30.07.2014

   Hi Yvette,
   Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad? Wat lief dat je alles terug bent gaan lezen en bedankt voor je lieve berichtje!
   Gelukkig heb ik toch nog een prachtige dag gehad en de volgende dag het nog even dunnetjes over gedaan ;).
   Groetjes,
   Stacey

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.