Tips: Hoe om te gaan met liefdesverdriet

11.07.2014
Foto

Helaas gaat het leven niet altijd over rozen en ook in de liefde zit het wel eens tegen. Iedereen gaat natuurlijk op zijn eigen manier om met een tegenslag in de liefde, maar als je relatie voorbij is, is dat nooit leuk. Met deze tips kun je er hopelijk iets beter mee om gaan.

Ik mag me even ervaringsdeskundige noemen, want hoe het ook loopt en wat de reden ook is, een verbroken relatie is over het algemeen iets wat pijn doet en waar je verdriet van zult hebben. Daar is niets geks aan en daar hoef je, je ook zeker niet voor te schamen. Heb je totaal geen liefdesverdriet dan betekend dit dat je waarschijnlijk, wellicht ongemerkt, al afstand had genomen.Hoewel menig Hollywood film doet vermoeden dat je wekenlang in je bed blijft liggen in je versleten pyjama met kilo’s chocolade, bakken ijs, dozen zakdoeken en heel veel zielige films is de werkelijk vaak anders. Je moet gewoon naar je werk of studie en kunt niet ongelimiteerd in zak en as zitten, het leven gaat verder, of je dat nu wilt of niet. Met deze tips wordt het niet minder pijnlijk maar misschien wel iets makkelijker:

 • Uiteraard mag je verdrietig zijn en huilen, maar spreek met jezelf af dat je maar 1 keer per dag jezelf mag laten gaan. Het klinkt misschien hard, maar je lost er niets mee op als je de hele dag blijft huilen.
 • Ga leuke dingen doen! Zorg dat je afleiding hebt zodat je er niet, of in ieder geval niet zo veel, aan hoeft te denken. Ga naar de film met vriendinnen, ga sporten of ga lekker stappen.
 • Praat er niet de hele dag over. Het is lastig in het begin denk je aan niets anders en heb je het over niets anders maar vergeet niet dat de mensen om je heen, die je juist heel hard nodig hebt, niet de hele dag zin hebben om naar jouw verdriet te luisteren. Uiteraard mag je het er gerust over hebben, maar toon ook nog belangstelling in de mensen om je heen.
 • Relativeer, ook dit is natuurlijk heel lastig. Maar probeer de zonnige kant te zien, je bent single dat betekend dat je ongegeneerd weer mag flirten met andere mannen, geen verantwoording meer hoeft af te leggen als je gaat stappen en wat dacht je van je bed, die is weer helemaal voor jouw alleen. Probeer het dus maar gewoon een beetje van de zonnige kant te bekijken.
 • Ga niet iedere dag foto’s en social media checken/bekijken. Je hebt samen mooie momenten gehad en daar denk je graag aan terug. Maar realiseer je dat door te kijken naar foto’s en social media je elkaar niet terug zult krijgen, sterker nog, je zult jezelf alleen maar pijn doen.
 • Verwen jezelf! Een bak Ben en Jerry’s? Tuurlijk gewoon doen, maar dat betekend niet dat je het iedere dag moet eten, verwen jezelf af en toe en geniet er dan ook extra van!
 • Ga niet de hele dag naar zielige films of liedjes luisteren hoe verleidelijk het ook is, doe het niet! Ook hier los je niets mee op, je bent jezelf alleen maar verder in de punt aan het werken. Ga lekker een cabaret show kijken of luister naar een lekker vrolijk up tempo nummer.

Hopelijk helpen bovenstaande tips een beetje en vergeet niet, het is ook lastig iemand te verliezen waar je van houdt of hebt gehouden. Het is niet zo maar weg je verdriet, maar probeer het te relativeren.

Wat helpt jou bij liefdesverdriet?

Tags:
Categorie: Love
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Zina 11.07.2014

  Ik denk dat hier hele goede en bruikbare tips tussen zitten. Het is oké om er om te huilen, je mag er van mij zelfs dagenlang om huilen, maar het is goed om daar niet te lang in te blijven hangen. Op een gegeven moment moet je door, hoe moeilijk het soms ook is. Ik denk wel dat het tegenwoordig een stuk moeilijker is om iemand te vergeten of afstand te nemen, omdat je vaak via social media toch nog van alles voorbij ziet komen.

 • Reageer Kelly 12.07.2014

  Dit is het moment om te ontdekken wat voor jou belangrijk is. In een relatie, in je leven, in je vrienden… Los van iemand anders 🙂 het plots weer alleen vallen is eng, en het verdriet verwerken lastig, maar daarnaast kan je ook jezelf een stukje terugvinden. En het is net dat wat ervoor zorgt dat je uit deze periode (hoe cliché het ook klinkt) sterker komt 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.