Travel: Kuala Lumpur

22.07.2014
Picture

Mijn grote droomreis begon een paar weken geleden in Kuala Lumpur. Gedurende 1,5 dag verkende ik de stad die, naast Signapore een van de belangrijkste overstap lunchthavens heeft van Azië. Van de oh zo bekende Petronas Twin Towers tot enorme shoppingcenters. Kuala Lumpur is een hyper moderne stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Vandaag mijn belevenissen en tips.

Van Kuala Lumpur Airport naar het centrum
Als je aan komt op de luchthaven van Kuala Lumpur dan kun je heel gemakkelijk, goedkoop en snel naar het centrum van de stad. Binnen 30 minuten zit je met de KLIA express in het centrum van Kuala Lumpur. Per KLIA zit je een stuk sneller in het centrum dan als je een taxi zou nemen en daarbij is het ook nog heel betaalbaar, voor 35RM [ongeveer 8 euro] ben je op het centraal station van Kuala Lumpur.
Picture

Petronas [Twin] Towers
Wie in Kuala Lumpur is kan ze niet missen, de zo kenmerkende Petronas Twin Towers. Van een grote afstand zie je ze al overal boven uit steken en ook als het donker is zijn deze zo bekende torens zo verlicht dat je ze niet kunt missen. Uiteraard moet er even een foto worden gemaakt bij de torens en eigenlijk zou je ze zeker ook moeten bezoeken als het donker is, want dan zijn ze stiekem nog net iets mooier. Je kunt ook naar boven in de torens tegen betaling, maar zelf heb ik dit niet gedaan.
Picture

Shoppen
Het stikt in Kuala Lumpur van de Shopping Malls en je loopt eigenlijk door de stad van de ene naar de andere. Van Victoria’s Secret tot de H&M, Zara, Mango en Nike Store, alles is te vinden in de vele Shopping Malls. Vaak zit er een opbouw in de Mall’s, in de kelder vind je veel voedsel, de zogenaamde foodcourts. Op de verdieping waar je binnen komt vind je doorgaans de grote merken en hoe hoger je gaat, des te meer lokale winkeltjes je zult vinden.
De bekentste shopping malls zijn:

 • KLCC Shopping Mall – Deze mall zit in de Petronas Twin Towers.
 • Times Square Shoppingmal – Deze shopping mall heeft op verdieping 4 een achtbaan.
 • Pavilion KL – Deze Mall ligt heel centraal en is een van de nieuwste die er te vinden is in Kuala Lumpur.
Picture

China Town
Compleet met rode lampionnen komen de meest heerlijke geuren van verschillende gerechten naar je toe als je de mark van China Town op loopt. Maar vergis je niet, de markt heeft niet allen veel eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale [nou ja Chinese] specialiteiten, maar je vindt ook overal kraampjes met tassen, portemonnees, shirtjes, schoenen en telefoonspullen van alle bekende merken. Uiteraard gaat het hier allemaal om namaak producten en ik heb dan ook de meest bizarre Nike Lunar’s gezien en de Micheal Kors tassen vlogen je om de oren.Hotel
Voor vertrek had ik reeds een hotel geboekt in Kuala Lumpur. Uiteraard had ik mij eerst een beetje ingelezen in het gebied waar ik graag wilde verblijven en ik had mezelf een budget gegeven. Uiteraard is het geweldig om in een hotel te slapen dichtbij de Petronas Towers en met een bad en gigantisch bed, maar ik had een budget vastgesteld op 25 euro per nacht en dus zat dat er niet in. Toch vond ik via Booking.com een leuk budget hotel dat niet te budget was qua faciliteiten en looks. Ik sliep in het Areena Star Hotel, dat redelijk in het centrum ligt vlak bij China Town. Op 15 minuten lopen vanaf het hotel ben je bij de Petronas Towers, 10 minuten en je bent bij de grote TV toren en in 5 minuten zit je in China Town. Voor 25 euro per nacht is het hotel zeker een aanrader. De kamers zijn klein, maar wel schoon en van alle gemakken voorzien.
Picture

Lees ook mijn persoonlijke reisverslag via deze link
Tags: , ,
Categorie: Review, Tips
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Suuz 22.07.2014

  Lijkt me een hele gave stad! Staat nog op m’n to do list! 🙂

 • Reageer Laura 30.07.2014

  Gaaf verslag

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.