My Day in Pictures – 27 augustus

28.08.2014

IMG_3082-001

Superblij zijn met mijn panty, werken, een etentje om te vieren dat mijn vader 3 maanden geleden een tweede leven schonk aan mijn moeder en voorbereidingen voor mijn sapkuur.

brasserie101Ochtend:
Volledig energiek door de Power Yoga les van de vorige avond word ik wakker en spring ik uit bed en drink ik een halve liter warm water met citroen. Terwijl ik het ontbijt journaal kijk bedenk ik wat ik aan wil doen en zodra het journaal afgelopen is en de halve liter in mijn maag zit spring ik onder de douche. Snel fohn ik mijn haar, en doe ik mijn kleding aan en doe ik wat make-up.

brasserie10

Een aantal maanden geleden heb ik een panty gekocht bij Pieces maar een gelegenheid om hem te dragen heb ik nog niet gehad, het is namelijk niet zo maar een panty, maar een met een textuurtje. Als ik hem eenmaal aan heb zijn al mijn twijfels weg en kan ik wel springen zo blij als ik ben met mijn panty in combinatie met een van mijn favoriete jurkjes [4 jaar geleden gekocht bij de Primark in Londen].

Deze week1
Eenmaal klaar begin ik aan mijn ontbijt en vandaag geniet ik even extra van mijn ontbijt want op donderdag [voor jullie vandaag] begin ik namelijk aan een 3-daagse sapkuur. Na het ontbijt doe ik snel mijn spullen in mijn tas, waaronder ook een potje met de granola die ik onlangs maakte. Ik heb er een leuk label aan gedaan [Hema] en heb er een tekst opgeschreven voor mijn moeder. Omdat ik met mijn ouders uiteten ga fiets ik niet naar kantoor maar ga ik met de metro.

brasserie102
Op kantoor:

Helaas is dit deel altijd een beetje het saaie en niet veel zeggende deel van deze rubriek. Heel veel spannende dingen maak ik doorgaans niet mee op mijn werk en als ik dat wel doe dan mag ik er niets over zeggen. Veel meer dan ik at 2 partjes appel, een mandarijn, ik lunchte met kwark met muesli en mango en ik at aan Nakd reep kan ik niet vertellen helaas.

Deze week3Uiteten:
Na mijn werk ga ik met mijn ouders uiteten bij Brasserie 10. Het restaurant is gevestigd bij de golfbaan van Amstelveen en is volledig ingericht met meubels end accessoires van Riviera Maison. We gaat uiteten ter eren van het feit dat het al weer 3 maanden geleden is dat mijn vader precies 3 maanden geleden een tweede leven schonk aan mijn moeder.
We beginnen met een amuse van zwarte quinoa met geitenkaas, tomaat en een komkommerplantje. Als voorgerecht neem ik een carpaccio van tonijn, iets dat ik niet heel vaak op een kaart zie staan en ik kies de laatste tijd ook graag voor gerechten met zalm en tonijn.

Deze week2

Omdat ik zelf thuis niet heel veel vis eet en zeker geen tonijn [dat vind ik te duur om alleen te gaan zitten eten] kies ik bij het hoofdgerecht wederom voor tonijn, dit keer een steak. Wederom is het hartstikke lekker en ook mooi mals. Omdat een etentje zonder toetje een stuk minder leuk is ga ik voor een dessert met vanille eis, aardbeien, wodka en aardbeienroom. Ook het toetje valt er in de smaak!

brasserie103
Home sweet home – Late night:
Eenmaal thuis is het juicen en blenden geblazen. Ik begin morgen [donderdag, dus als jullie dit lezen vandaag] met een 3-daagse sapkuur en ik heb er voor gekozen om de sapjes zelf te gaan maken. Omdat ik grote hoeveelheden nodig heb juice ik eerst alle ingrediënten apart waarna ik het door de blender bij elkaar gooi. Tijdens het persen en juicen kijk ik RTL Late night en nieuwsuur, heerlijke programma’s die ik eigenlijk iedere dag wel kijk. Ik juice de spinazie trouwens niet, die doe ik in de blender omdat je in een gewone juicer maar heel weinig sap krijg uit spinazie. Ik zou dan ook heel graag een slowjuicer willen hebben! Al mijn belevenissen over de sapkuur kunnen jullie binnenkort lezen. Ook veel recepten van juices zullen jullie snel voorbij gaan zien komen!

Na het juicen kruip ik snel in bed waar ik nog even contact heb met meneer die aan het genieten is van een welverdiende vakantie met vrienden onder de zon en die ik dus even een weekje moet missen.

Hoe was jullie dag? 

Tags:
Categorie: Plog
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Nathalie 28.08.2014

  Uit oprechte bezorgdheid vraag ik me af waarom je een sapkuur gaat doen. Is dit niet onverstandig met je bloedarmoede? Sowieso wordt het vermeende nut van vasten wetenschappelijk niet ondersteund. Je lijkt al gezond te eten en je lichaam heeft geen extra ondersteuning nodig om het e.e.a. “op te ruimen” d.m.v. een soortgelijke kuur; het is prima in staat om zichzelf te onderhouden!

  • Reageer Stacey 28.08.2014

   Het is op advies van mijn huisarts. Ik heb onlangs een transfusie gehad en de huisarts vind het nu verstandig dit te doen. Zij zegt dat er wel degelijk positieve effecten zijn aan het volgen van een dergelijke kuur, zeker ten aanzien van je darmen.

 • Reageer Irene 28.08.2014

  Gefeliciteerd met je ouders! Ik ben heel blij dat het nu beter met ze (lijkt? ) te gaan.

  Erg benieuwd ben ik naar je sapkuurervaringen. Heb je er over na gedacht/evt met je arts overlegd, of het verstandig is om te doen, met betrekking tot je bloedarmoede?
  Ik wil binnenkort ook gaan sapkuren, maar denk dat het vlak voor de marathon in okt, geen goed idee is. Wellicht erna.

  • Reageer Stacey 28.08.2014

   De kuur is op advies van de huisarts om dit nu te doen, die me heeft aangeraden dit te doen als een soort zachte reset van mijn darmen.

   • Reageer Irene 29.08.2014

    Bijzonder dat een huisarts dat adviseert.

    Ik ben benieuwd naar je ervaren en wat je dan zoal op een dag neemt.
    Succes ermee!

 • Reageer marleen 28.08.2014

  bizar dat een arts dit adviseert! of is hij/zij een alternatieve arts? dan kan ik het me voorstellen haha. want het is inderdaad niet wetenschappelijk bewezen dat vasten je lichaam ‘heelt’. 🙂 maar ik hoop dat je je er beter van gaat voelen! succes ermee en ik kijk uit naar je ervaring!

  • Reageer Stacey 29.08.2014

   Zoals gezegd is het een huisarts, dus geen alternatieve arts en zij heeft dit in overleg met de MDL arts aangeraden. Na zelf ook gezocht te hebben lees ik veel positieve reacties van mensen met dezelfde klachten als die ik heb dus waarom wachten op een bank met pijn en niet iets als dit proberen?

   • Reageer Joyce 29.08.2014

    Helemaal mee eens! Succes en ik hoop dat het goed gaat. Hierna zul je je ‘vaste voeding’ nog meer waarderen. Hopelijk helpt het tegen de klachten. Ik wil ook nog steeds graag een keer een sapkuur doen.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.