My day in Pictures – 6 augustus

07.08.2014

Brood2000001
Bloedprikken, naar kantoor, lunchen met een sushi salade, craving voor bananen, door de regen fietsen een heerlijke avond met heerlijk eten en goed gezelschap. 

abcdefg1

Ochtend:
06:20 – Die wekker, het liefst gooi ik hem direct uit het raam en slaap ik de komende uren nog even door. De nacht hiervoor is het heel onrustig geweest buiten en kon ik door het geluid van de sirene’s amper slapen. Nu ik vannacht wel goed heb geslapen zou ik dan ook het liefst de overige uurtjes inhalen.
07:00 – Snooze is het code woord hier, ik blijf veel te lang liggen en spring snel uit bed om mijn havermout in de magnetron te zetten, te douchen en me aan te kleden. Zin om wat te doen vandaag is er even niet bij, ik geloof dat ik een beetje last het van een ochtend humeur zelfs….. iets dat ik zelden heb. Ik probeer werkelijk 50 outfits maar er is er geen een die me een goed gevoel geeft, ik besluit uiteindelijk maar gewoon voor een jeans met een peplum top te gaan en pumps. Mijn Tiffany kettinkje dat iedere nacht keurig in het doosje en zakje gaat moet natuurlijk ook om!
07:25 – Oké aan de havermout, zonder koekjes smaak aangezien mijn eiwitpoeder op is…. Vanmiddag maar even snel bij de body & fit shop een bestelling plaatsen.
07:45 – Op naar het OLVG om bloed te prikken. Men wat word ik chagrijnig van bloedprikken in de ochtend. Het duurt bijna 3 kwartier voor ik aan de beurt ben.
08:30 – Op de fiets naar kantoor, het zonnetje schijnt dus daar word ik heel vrolijk van. Ik zet mijn muziek op en geniet van het zonnetje.

abcdefg2

Op kantoor:
08:30- Helaas kan ik door de weeks geen spannende plogs plaatsen met leuke lunches, afspraken buiten de deur of gewoon een shopping uitje, nee ik zit vandaag gewoon op kantoor.
09:00 – Vandaag geen zakje thee in mijn kopje want ik probeer uit te vinden waar mijn plotselinge buikpijn vandaan komt die ik de afgelopen dagen weer heb. Ik drink vandaag verse munt thee en water.
10:30 – Ik eet wat zelf gebakken brood met notenpasta. Het recept voor het brood komt binnenkort online. Ik heb moeite me in te houden en het fruit niet ook gelijk op te eten. Ik eet stiekem toch al wat, het ruikt zo lekker die aardbeien.
12:30 – Lunch time! Ik heb van huis een soort sushi salade meegenomen, wat het is? Sla, avocado, quinoa, zalm, soya, zeewier en sesamzaadjes. Het ziet er zeker zo goed uit als dat het smaakt en ook hiervan zal binnenkort het gehele recept online staan.
14:30 – De concentratie is echt even ver te zoeken, heel stiekem ga ik dan ook even op Booking.com kijken voor een hotel. Begin september is een weekendje weg gepland en ik besteed even een minuutje of 15 aan het kijken naar hotels.
15:45 – Iedereen vindt dat ik er vandaag heel moe en slecht uit zie, ik besluit dus maar even wat extra vitamines te halen en koop een banaan en vruchtensapje. Thuis liggen al mijn bananen in de vriezer voor het ijs haha. Bananen zijn wel echt een beetje mijn craving de laatste tijd, ik moet er echt iedere dag wel een eten, of 2, of 3…..
17:00 Nooo, het regent als een malle en ik moet zo op de fiets naar huis…. Ik krijg een lift aangeboden, maar wil stiekem eerder thuis zijn dan mijn lift om me nog even om te kleden 😉
17:45 volgens buienradar regent het tussen 17:45 en 18:00 niet zo hard en dus besluit ik als een malle naar huis te fietsen.

abcdefg

Avond
18:10 – Tadaa, de regen viel reuze mee en van een beetje regen smelt je niet. Ik besluit nog even snel bij de Lidl te stoppen die vlak bij mijn huis zit en waar ik toch langs fiets. Ik moet echt bananen hebben en oké ook een zakje sla.
18:20 – Thuis, ik ga me snel omkleden, doe een wasje in de droger en doe de afwas van die ochtend even snel.
19:00 – Terwijl ik alvast ben begonnen met het snijden van de zoete aardappel gaat de bel want ik ben niet zo uitgebreid aan het koken voor mezelf, daar doe ik namelijk niet aan, uitgebreid koken voor mezelf. Voor andere en zeker deze persoon, doe ik dat echter maar al te graag. Samen zijn we lekker aan het koken, hij helpt gezellig mee in de keuken en na een uurtje staat onze diner op tafel.
20:00 – Aanvallen en onze legen magen aanvullen! We eten zoete aardappel patatjes met gevulde paprika. Beide heb ik het nog nooit gemaakt dus ik vind het best wel spannend of het gaat lukken, maar het is super lekker en ik ben niet de enige die daar zo over denkt.
We zitten lekker te eten, te praten en bespreken onze plannen voor ons weekendje weg en voor we het weten is het alweer 22:00 uur.
22:00 – We doen samen de afwas, nee correctie ik sta uit alle macht ijs te maken en hij staat af te wassen, how sweet. Mijn blender is niet zo geschikt voor ijs crushen of andere bevroren zaken en dan is het maken van mijn softserve ijs niet zo gemakkelijk en volgens mij ziet mijn ‘iedere 30 seconde moet ik de blender schudden’ actie er een beetje vaag uit. Gelukkig lukt het na een kwartier en valt het ijs zeer goed in de smaak.
23:15 – We zijn beide heel moe en besluiten het niet te laat te maken. Ik maak nog even snel mijn havermout klaar voor de volgende dag en ga redelijk op tijd mijn bedje in.

Hoe was jullie dagje? 

Tags:
Categorie: Plog
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Irene 07.08.2014

  Krijg jij de zoete aardappelfriet knapperig? Zo ja: hoe?

  Verder word ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar de hij-persoon in het verhaal 😉

  • Reageer Stacey 08.08.2014

   Als je de friet heb gesneden en het afspoelt met water gaat het redelijk goed, maar zo knapperig als gebakken frietjes gaat niet lukken ben ik bang.

  • Reageer Suuz 16.08.2014

   ze zeggen ook wel is dat je zoete aardappel eerst even 30-40 minuten moet laten weken in water!! dan worden ze veel knappiger!

 • Reageer Yolo 07.08.2014

  Vind je het gek dat je buikpijn krijgt als je 2 a 3 bananen per dag eet…

  • Reageer Stacey 08.08.2014

   Zonder de bananen heb ik net zoveel buikpijn, dus bij mij ligt het niet aan de bananen 😉

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.