Fit: Een nieuwe sportschool – Sports World Amsterdam

13.08.2014

IMG_2597-001
Sinds afgelopen vrijdag ben ik weer officieel lid van een sportschool. Na een jaar wekelijks uren buiten te hebben gelopen en totaal geen behoefte te hebben gehad aan een sportschool ga ik nu weer met een schema aan de slag in de sportschool.

Doordat ik al geruime tijd te kampen heb met bloedarmoede heb ik al enige tijd niet echt kunnen sporten. Omdat ik het werken aan mijn herstel nu op een andere manier aan wil gaan pakken heb ik besloten het sporten langzaam weer op te gaan pakken.

Mijn sportschool:
Zoals ik laatst al beschreef in mijn artikel over sportscholen, vind ik het heel belangrijk dat de sportschool dichtbij zit. Persoonlijk is het voor mij namelijk al snel een excuus om niet te gaan als een sportschool ver weg is. Mede om die reden was Sports World de eerste sportschool die ik besloot te bezoeken. Het kost me maar 5 minuten om op de sportschool te komen welke ook nog eens omringd is door een aantal winkels die ik met enige regelmaat bezoek.

Waarom deze sportschool?
– Ze bieden veel en verschillende lessen yoga aan. Daarbij worden deze lessen ook gegeven op tijden die mij goed uitkomen.
– De openingstijden zijn ruim, oftewel, ik kan zowel voor als na mijn werk sporten. [Dat voor mijn werk sporten gaat er waarschijnlijk nooit van komen, maar het idee is leuk]
– Er zijn veel loopbanden en op de meeste kun je ook tv kijken, een running track volgen of zelfs op internet surfen.
– Een persoonlijk schema en persoonlijke begeleiding wordt aangeboden en zit in je maandelijkse contributie.
– Er zijn vele groepslessen, waaronder Zumba.
– De apparaten zijn nieuw en allemaal erg modern en makkelijk in te stellen.

Intake:
Afgelopen vrijdag kreeg ik een intake die allereerst bestond uit een lichaamsanalyse en daarna een conditie test. Persoonlijk heb ik niets met het hele vet percentage meten en ik heb ook geen enkele behoefte om dat allemaal te weten, dus liet ik dat even aan mij voorbij gaan en gaf ik alleen mijn gewicht door. Hierna moest ik 5 minuten op een fiets met een hartslag meter en moest ik op een constant tempo blijven fietsen. het resultaat? Mijn conditie was ‘zeer goed’ als ik de computer mag geloven. Toch stiekem wel een heel fijn gevoel dat dit nog steeds zo is, zelfs na al die weken van minder of niet sporten.

Mijn schema:
Volgende week zal ik mijn persoonlijke trainingsschema met jullie delen op de blog.

Trainen jullie bij een sportschool?

Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Renate 13.08.2014

  Ik sport nu alweer meer als een jaar bij een sportschool. Ik merkte dat ik in de winter veel minder ging hardlopen omdat ik slecht weer altijd een goed excuus vond om niet te gaan. Dus mezelf maar ingeschreven bij een sportschool zodat slecht weer ook geen excuus meer zou kunnen zijn. In het begin ging ik altijd alleen en deed ik voornamelijk alleen een rondje in de fitnessruimte. Maar sinds januari dit jaar volg ik trouw met 2 andere meiden elke zaterdagochtend een groepsles. Omdat ik het zo leuk ben gaan vinden en de motivatie veel hoger is nu ik gezamenlijk sport, sport ik inmiddels 4x in de week! Meestal wissel ik wat groepslessen af met fitnessen. De ene keer een les bodypump en de andere keer een lesje Burn. Als ze Burn ook bij jouw sportschool geven is dat zeker een aanrader! Het is een intensieve workout van ongeveer 45 minuten met gewichtjes met zand erin. Meestal begin je met pasjes en eindig je met oefeningen voor je spieren.

  x
  Renate

 • Reageer Maurits 13.08.2014

  Mijn vorige sportschool zat aan de andere kant van het dorp, en dat werkt inderdaad totaal niet. Tegenwoordig moet ik drie minuten fietsen. En dat werkt een stukje beter 😉

 • Reageer Marieke 20.08.2014

  Wanneer komt je trainingsschema online?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.